香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 聯絡民政署及房屋署代表,要求停止搞法團選舉
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4
支持鍵盤翻頁

聯絡民政署及房屋署代表,要求停止搞法團選舉
業主立案法團選舉已搞過三次,每次都不夠法定的三成支持率(比三成少多過一半),一次還比一次少人,即代表大部分人都質疑成立業主立案法團,再搞下去都無意義,浪費時間及金錢,變相街坊夾錢讓某些人士做騷,以博取曝光率。

請大家聯絡以下兩位民政署及房屋署代表,要求停止再搞法團選舉,或者考慮用其他業主組織(例如業主委員會),取代業主立案法團,讓屋苑能夠六根清淨,正常地進行業主組織選舉。

民政事務總署
黃大仙民政事務處
黃大仙(南)聯絡小組
陳嘉希女士
聯絡主任 (南)2
辦公室電話         3143 1157
傳真         2352 1841
電郵         mandy_kh_chan@had.gov.hk

房屋署
屋邨管理處
屋邨管理分處(三)
黃大仙、青衣及荃灣區
黃大仙、青衣及荃灣五
陳蜜潔女士
房屋事務經理(黃大仙、青衣及荃灣五)
辦公室電話         2326 8962 (WTS2), 2338 0521 (MT)
傳真         2326 6143 (WTS2), 2338 2953 (MT)
電郵         helena.chan@housingauthority.gov.hk本留言最後由 山竹 於 2019-05-27 17:31:38 編輯
打倒吸血業主立案法團
我很掛住女神,希望見到她仆街
分享 分享 讚好人數:2查看名單

擴2 轉 市2 No. 1265XXXX, 特快 No. 18XXX (2011), 15XXX (2012), 8XXX (2013), 58XX (2014)
Step 1 - 29/01/2013, Step 2 - 09/04/2013
第一次收信派長康邨, 第二次收信派雲漢邨
分享 分享 讚好人數:0查看名單

新生開始,往下一個目標進發

GOOD, 支持,

唔好再搞三搞四

業主立案法團選舉已搞過三次,每次都不夠法定的三成支持率(比三成少多過一半),一次還比一次少人,即代表大...
山竹 發表於 2019-05-27 17:30:59 原文
師兄,因乜事搞到咁,想吸收吓經驗,嚟緊我都會入住麗翠苑
分享 分享 讚好人數:1查看名單

師兄,因乜事搞到咁,想吸收吓經驗,嚟緊我都會入住麗翠苑
pkp 發表於 2019-05-27 22:38:46 原文
恭喜你買到麗翠苑,交通必定比你現時秀茂坪方便。
有人玩嘢不斷攞公數搞法團選舉,但三次都唔夠票成立法團,但佢地死心不息,唯有叫大家街坊出手阻止。

當你地買咗麗翠苑後,記得留意法團候選人的背景及品格,先諗支唔支持成立法團。本留言最後由 山竹 於 2019-05-27 22:45:53 編輯
打倒吸血業主立案法團

恭喜你買到麗翠苑,交通必定比你現時秀茂坪方便。
有人玩嘢不斷攞公數搞法團選舉,但三次都唔夠票成...
山竹 發表於 2019-05-27 22:45:33 原文
但冇法團得委員會,好難有效監管大廈管理公司質素,或者你哋又有冇有心人士去組織法團

但冇法團得委員會,好難有效監管大廈管理公司質素,或者你哋又有冇有心人士去組織法團
pkp 發表於 2019-05-27 23:32:45 原文
搞來搞去都係得某幾個人去搞,但唔係大家心目中的人選。無法團唔會有大問題,反而有法團就頭痛,你睇美盈苑版就知大鑊。
打倒吸血業主立案法團

回應 #5 pkp

我都係麗翠人,成日聽講啲人利用立案法團黎攞著數,揾啲小業主笨,希望唔好係麗翠發生
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  pkp

我都係麗翠人,成日聽講啲人利用立案法團黎攞著數,揾啲小業主笨,希望唔好係麗翠發生
fungkamchee 發表於 2019-05-28 00:32:46 原文
你預實有啲咁嘅人,自己小心啦,唔好受騙徒迷惑
打倒吸血業主立案法團

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖