香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 今日下午三點個業主會的問題
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3
支持鍵盤翻頁

今日下午三點個業主會的問題
剛剛4月份先加完一次管理費成10%,現在景泰苑又要加管理費嗎?加強保障非技術員工僱員福利係乜鬼嘢?
單選投票 共有 4 人參與投票

您所在的用戶級別沒有投票權限
分享 分享 讚好人數:0查看名單

4月才加管理費10%,現在又話加4%,我人工、通漲都無加得4%,年年咁加,大家覺得無問題?!既然仲通過贊成?!
咁樣嘅管理公司,2年來重來無向業主公佈過「周年財政報告」,任何公司都需要整理財政報告的。各項財政支出多少,人工,維修保養,電費多少,上年度結餘,現時結餘多少。我完全唔知道,都無公佈過!每月近50幾萬管理費,一年最少600幾萬,花左去邊?業主又有幾多人知!係咁收費!?而且,管理公司又差,清潔脏,保安服務態度又不好,維修保養又遲又慢又耐,唔覺得有幾好,點解今日仲贊成不重新招標,價低者得!真係好無奈本留言最後由 ysdeng 於 2019-05-05 19:37:16 編輯

回應 #2 ysdeng

很多盲毛,唔明內容,亂投票,或管理公司做手腳

裕東苑管理公司例子就知,投票做晒手腳
打倒吸血業主立案法團
我很掛住女神,希望見到她仆街

4月才加管理費10%,現在又話加4%,我人工、通漲都無加得4%,年年咁加,大家覺得無問題?!既然仲通過贊成?...
ysdeng 發表於 2019-05-05 19:37:04 原文
我都好無奈,成份表睇極都唔明,又唔計總數,做得咁差都可以做多2年,我真係想知點先會有人反對

好似無講幾多人出席?

似管理公司搵人扮業主,填多幾張贊成選票放落去,掂晒本留言最後由 山竹 於 2019-05-05 22:37:18 編輯
打倒吸血業主立案法團
我很掛住女神,希望見到她仆街

好似無講幾多人出席?
似管理公司搵人扮業主,填多幾張贊成選票放落去,掂晒
山竹 發表於 2019-05-05 22:36:21 原文
山竹師兄你有否出席 ?  
總之現在投完票, 加就加硬管理費架啦........(都唔太明咁多人投贊成...53% vs 47%)

最緊要的第4輛議決...啫係是否保留呢間管理公司....我最想知結果..有無人知?

利申: 聽聽下有事走了.......

結果當然是唔知點解繼續用呢間公司啦。其實景泰苑近400戶業主是65歲的長者,平時哄掂佢地,咩都得啦。本留言最後由 ysdeng 於 2019-05-05 23:20:17 編輯

結果當然是唔知點解繼續用呢間公司啦
ysdeng 發表於 2019-05-05 23:12:53 原文
師姐..你有在場聽及投票... ?
最後果輪個投票率是多少?

(無計....個屋苑太多太多盲毛, 廢老  )

有乜理由決議一同意「加強保障非技術員工僱員福利」,講都唔清唔楚,都唔知係咩!字面理解,加強福利?!星期六都唔使番工,一星期番五日,仲唔叫好福利?!佢地都無咩野做,仲要加強福利?我次次去交管理費,幾部冷氣全開曬,人又無,只聽到入面d人係到開心聊天!點解仲贊成通過一年加管理費14%!

有乜理由決議一同意「加強保障非技術員工僱員福利」,講都唔清唔楚,都唔知係咩!字面理解,加強福利?!星...
ysdeng 發表於 2019-05-05 23:32:43 原文
非技術員工僱員 - 係指 清潔工 及 一般保安 而已

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖