香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 凱樂苑 » 你選擇凱樂苑一房抑或裕泰苑兩房抑或啟朗苑無房單位?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3
支持鍵盤翻頁

你選擇凱樂苑一房抑或裕泰苑兩房抑或啟朗苑無房單位?
單選投票 共有 52 人參與投票
63.46% (33)
23.08% (12)
3.85% (2)
9.62% (5)
您所在的用戶級別沒有投票權限
分享 分享 讚好人數:0查看名單

最好問番你自己,邊個地區適合你及家人

我想要一房,但我都幾後11xx,到時希望有

...
小榮榮 發表於 2019-03-23 16:25:03 原文
主要睇家庭成員,有幾多人。
ok夠住既,一房都接受。

白表會買。
綠表可以再考慮,博下期。本留言最後由 mimemike85 於 2019-03-23 17:24:43 編輯
分享 分享 讚好人數:2查看名單

我白表,一家三口夠住,再睇下大家點諗

回應 #5 小榮榮

白表得一家三口一定買,市區一房都夠住,三百幾呎好實用,有小朋友自己房,大人房又大。一房既size叫做麻雀雖小,五臟俱全。如果買東涌二房,三房就住得好闊落,假設返工返學車程可接受,可選大啲單位。
安居樂業

我白表,一家三口夠住,再睇下大家點諗
小榮榮 發表於 2019-03-23 17:30:05 原文
樓主,白表,一家三口。

買啦,唔好博下期。
唔想再租樓嘥錢,每月私樓租金都要$一萬多,
不如早d買樓仲好啦!
下期唔知有冇機會揀樓,
而且下期細單位仲多。下期位置好,各屋苑都多人搶買,
綠白表一定競爭比今期更激烈。

最低限度買一房,空間冇咁擠迫,
開放式我就覺得唔接受,2個人住都好迫,
何況3個人住呢!

「凱樂苑」一房,買!
「啟朗苑」開唔式,唔買!(睇你接唔接受咁細)
「裕泰苑」兩房,唔買,我嫌遠!(睇你三口子生活圈)

*「啟朗苑」開放式 / 「裕泰苑」2房,
要睇你自己決定,同屋企人商量下,
就算到時「凱樂苑」剩返1樓1房單位,
都要買,快快手買樓,唔好嘥錢租樓再博。本留言最後由 mimemike85 於 2019-03-23 18:53:13 編輯
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應 #7 mimemike85

多謝你,意見依加我係到等,到時有冇幾會俾到一房我
日日係到望,超心急
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  mimemike85

多謝你,意見依加我係到等,到時有冇幾會俾到一房我
日日係到望,超心急
小榮榮 發表於 2019-03-23 18:54:49 原文
祝你好運!知道幾時揀樓未?
凱樂苑一房應該仲有既,加油呀!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #9 mimemike85

我未收到我係白表 wm 11xx
仲有好遠?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖