香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 擴市4人 » 公屋申請被取消…可以點做?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...16
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

公屋申請被取消…可以點做?
新年的第一份禮物...
我完全唔知點樣計到我們入息超左?
我老公一人返工…人工得1.5萬。
我兼職人工一個月4千唔到?
G1325
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #1 vickysun

佢有指出入息?睇定D,再去房署問,只要你無錯,毋須太擔憂本帖最後由 葵翠 於 2019-01-02 10:14:49 編輯

感恩

詳細d
申請中定住緊?2人定4人?

詳細d
申請中定住緊?2人定4人?
nekkibbs 發表於 2019-01-02 10:14:03 原文
申請資格啊,4人
G1325

唔係嗎?
G1327 擴四
分享 分享 讚好人數:1查看名單

是否資產超?或者有樓?
G1331-1333 擴3   2012.3 藍卡
2018.10.23見主任。 11.17 S2  11.21網上轉市區3.20轉
04.05 睇.S3 08.05S4 派滿東邨頂樓❌5.28歸隊
11.16 s3 11.20 S4派駿洋邨駿湖樓中層

是否資產超?或者有樓?
rrachel 發表於 2019-01-02 10:15:52 原文
無,保險都供唔起
G1325

有無可能係主任計錯數啊
G1325

你見咗主任?主任話你超咗?
G-1282
2018-2月入息審查 2018-7月尾派滿東、滿和超高層
8月頭去臨時辦事處即場拒絕,9月27收信碩門高層

有無野報漏?報漏銀行戶口都可以dq你
2011年11月 收藍卡非長者一人申請 (U-028)
2013年唔記得咗幾月加名~~轉擴2 2013/03(G1324-G1326)
S1:29-05-2018 / 收信:20-06-2018 / 審查:28-06-2018
S2:13-08-2018
S3:16-08-2018
S4:21-08-2018…23-08-2018正式收信派低中層滿和樓,接受配房
S5:15-12-2018…正式結束輪候
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...16
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖