香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 擴市4人 » G137的还要等多久啊好累啊
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3
支持鍵盤翻頁

G137的还要等多久啊好累啊
四个人住100尺租房好挤
擴4  G13706xx
分享 分享 讚好人數:0查看名單

等多2-3年D巴
藍卡2012年5   G-1304擴4   s1 29/5/2018   s2  4/6(6月19收合格信)
S3 10/8  s4 11/8满東拒絕23/8網上拒绝12/9s2    6/12 s3  8/12s4
满東

個個都係咁等,唔係得你一個受緊
大陸人唔好再落嚟香港爭公屋!隔離屋勁多大陸人5年生3件,拎曬福利又想轉大屋,好憎佢地

137应该等多三年先上来睇
擴四 1331.2013年6月藍卡
22-01-2019 審查
27-02-2019派滿東低層.拒絕
27-11-2019喜中駿洋.感恩!

四个人住100尺租房好挤
凯kai198533 發表於 2018-08-10 09:15:14 原文

由藍卡起計
過5-6年後才上來睇啦
N年前: 新1 U0180
參照11/2012 G13172xx-13196xx
5/14: 擴2  8/14: 擴3  9/15: 擴4  
S1: 27/6/18,1X/8有期,21/8見
S2: 4/12 S3: 3/1 S4: 4/1 收信: 5/1
S5: 11/1 取匙, 得享安居

我到而家都仲未s2呀……唔好話G137....
2011年11月 收藍卡非長者一人申請 (U-028)
2013年唔記得咗幾月加名~~轉擴2 2013/03(G1324-G1326)
S1:29-05-2018 / 收信:20-06-2018 / 審查:28-06-2018
S2:13-08-2018
S3:16-08-2018
S4:21-08-2018…23-08-2018正式收信派低中層滿和樓,接受配房
S5:15-12-2018…正式結束輪候

唉,冇計,
而家越黎越多人排,
但樓就越起越少
G1300xxx   擴2   
2/2012 藍卡
15/3/17 轉市2,暫緩
29/12/17 轉S2
1/3/18 轉S3
2/3/18轉S4 3/3/18 收信派彩盈邨高層

我到而家都仲未s2呀……唔好話G137....
Wing1123 發表於 2018-08-10 10:57:06 原文

2個月都未夠, 就成日見你POST話未轉未轉
擴展市區3人-編號:G1303XXX  藍卡:14/05/2012
第一次審查合格:31/03/2014 市區轉擴市: 20/11/2017
02/12/2017 轉S1  01/02/2018 見審查主任 (因小朋友成年再審查)
03/05/2018 轉S2  25/05/0218 轉S4 派迎東迎趣樓 05/06/2018 簽約拎匙

2個月都未夠, 就成日見你POST話未轉未轉
mybonnie 發表於 2018-08-10 11:29:52 原文
唉,太多唔駛一個月甚至唔駛一個禮拜報喜…搞到我急到癩 比我S2後我應該會收斂下……
2011年11月 收藍卡非長者一人申請 (U-028)
2013年唔記得咗幾月加名~~轉擴2 2013/03(G1324-G1326)
S1:29-05-2018 / 收信:20-06-2018 / 審查:28-06-2018
S2:13-08-2018
S3:16-08-2018
S4:21-08-2018…23-08-2018正式收信派低中層滿和樓,接受配房
S5:15-12-2018…正式結束輪候

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖