香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 擴市4人 » 睇怕我被1823昆咗啦
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5
支持鍵盤翻頁

睇怕我被1823昆咗啦
http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=203189

前文, 我連續兩日都一直追問1823咩情況, 今日個職員都係話我仲係審查階段, 問咗幾次都係咁, 仲話佢哋係睇唔到資料我係PASS咗, 咁睇怕之前答我個職員都係亂UP24多, 一係就佢唔識睇, 睇錯咗我係PASS, 喺度昆我, 而家都只有等房署覆究竟點攪
分享 分享 讚好人數:0查看名單

G1290xxx擴四
2008年擴1。2013加一人轉擴2
2015年5月加1B,轉擴3,同年的年底見主任
2016年12月再加1B,轉擴四,2018年5月見主任,九月中轉s2

唯有等下啦
G1300xxx   擴2   
2/2012 藍卡
15/3/17 轉市2,暫緩
29/12/17 轉S2
1/3/18 轉S3
2/3/18轉S4 3/3/18 收信派彩盈邨高層

點解唔直接去樂富問? 1823都唔係房署直接部門, 1823要答晒所有政府部份嘅查詢, 深入d都答你唔倒喇!  
G1314xxx 擴2,  2017/9月轉市2,
2018/3/8 轉s1
2018/5/11收審查信(21/5見主任)
2018/8/10轉s2, (8/11收合格信),
今期特快P018xx
22/9轉S3 27/9轉s4。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

房署職員信七成,1823信四成……
2011年11月 收藍卡非長者一人申請 (U-028)
2013年唔記得咗幾月加名~~轉擴2 2013/03(G1324-G1326)
S1:29-05-2018 / 收信:20-06-2018 / 審查:28-06-2018
S2:13-08-2018
S3:16-08-2018
S4:21-08-2018…23-08-2018正式收信派低中層滿和樓,接受配房
S5:15-12-2018…正式結束輪候

要審查4個月?

回應 #1 amylee770714
真係一額汗,上次仲話驚佢漏左你,衣十又話未pass, 真係自己踩上樂富問實際d
單人轉擴3再擴4:g1326-1327
28/1 電話拒絕滿東低層
22/2 收拒絕信,網上轉回s2
2派 駿洋 安居樂業

點解唔直接去樂富問? 1823都唔係房署直接部門, 1823要答晒所有政府部份嘅查詢, 深入d都答你唔倒喇!  
ckw1213 發表於 2018-08-09 11:31:26 原文

去到咪又係叫我等吓啦

我都想上樂富問,知唔知過程點,有無得約主任
1303XXX 擴4
20180614 見主任
20180919 S2
20181206 S3
20181207 S4
20181211 滿東中低層

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖