香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 圖片閣 » 生活點滴 » 20110424 城門水塘
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3
支持鍵盤翻頁

20110424 城門水塘
難得放假, 天朗氣清, 雖然時間已經唔早 12:00,
我都忍唔住開口問嵐爸一聲 ,(出去行下好唔好呀)
似乎佢都敵唔過我呢個咁誠懇既眼神, 講左句 (是旦啦)
隨即拿拿聲收拾行裝, 出門口果下都已經係 12:55  
因為時候唔早, 唯有揀一條近近地既去行, 搭地鐵直達大窩口,
本來係要轉乘 82綠色小巴, 但行左行右都搵唔到個小巴站,
最後只好搭 taxi 啦, 多謝 $40, 14:15 到達

門口有個勁大既牌, <城門水塘> 仲有馬騮添

菠蘿霸

經過引水道, 過橋

目的地係五號/六號場地, 而家行到第二

沿途好多樹陰, 好多人一家大細都泥

到左五號場地, 景色開始有所不同

兩旁有好多白色大樹

見到呢個牌就轉右手邊

好似變左另一個世界

原本想行落水邊, 但原來係行唔到架, 濕左既泥係淋架

休息一下, 食d野, 上番大路, 向六號場地進發

沿大路行, 留意右手邊, 有條樓梯落

落到去又係另一個境象

終於可以行到水邊喇

四周圍都係呢d石頭

沿岸邊向前行

第三種 view >>> 溪澗

唔玩都對自己唔住呀

亞仔, 你又整濕對鞋呀,唉!!! 索性除埋佢   再玩過

開始日落西山, 要起程回家喇

分享 分享 讚好人數:2查看名單

三人行環遊世界
分享 分享 讚好人數:0查看名單

82小巴在兆和街搭

你可以係梨木樹出發上城門水塘

白色樹叫白千層

三人行環遊世界
dv-oto 發表於 2011-4-24 22:18:29

係呀, 天氣好, 出去行下, 舒展下

HI. 我間中都去個到BBQ...^^有好多MONEKY呀..假日仲有好多人放DOG......呀媽安蔭村行去3幾個字就到啦...^^

我已去過唔知幾多次了!
歡樂香江幸運星

我已去過唔知幾多次了!
carriewwf 發表於 2011-4-24 22:58:10

係咪甩左好多腳毛呢, 早出聲丫, 等我可以留意下丫嗎

起步果下, 嵐嵐問我 : 輝哥呢?? 得我地3個咋 ??
哈哈 ! 我覺得好好笑, 睇怕你係佢心目中已經有一定既地位喇

係咪甩左好多腳毛呢, 早出聲丫, 等我可以留意下丫嗎

起步果下, 嵐嵐問我 : 輝哥...
laamlaam1010 發表於 2011-4-24 23:05:28

你錯喇,係好有地位好重要地位先啱特別係小朋友心目中~
分享 分享 讚好人數:1查看名單

你錯喇,係好有地位好重要地位先啱特別係小朋友心目中~
MaggieWong 發表於 2011-4-24 23:08:03

係呀, 佢平時都唔多提起其他人,
我聽到佢咁講,
都覺得亞輝哥實在係好唔簡單呀,

回應 7# laamlaam1010

我今日直頭被六個小朋友黐住,由其是在大休時,我變佐俘虜!
歡樂香江幸運星

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖