香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 凱樂苑 » 【凱樂苑】你哋既未來新居,對面海影 (2018.06.26, 5pm)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...6
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

【凱樂苑】你哋既未來新居,對面海影 (2018.06.26, 5pm)
凱樂苑 西斜 真係曬到正一正!

於對面海,黃昏5pm上環影

鍾意海景,接受西斜既,
閣下悉隨尊便!
(唔係我首選,屋企人唔Like)

因前方住宅有高度限制,
凱樂苑中低層單位,
日後會被前方住宅遮擋海景,
凱樂苑高層單位,仍有機會享受海景。
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
分享 分享 讚好人數:6查看名單

師兄, 咁你首選係向那一方向的單位? 和那一座? 我都唔識揀! 雖然都未必有我份 本帖最後由 Yywong 於 2018-06-26 18:48:33 編輯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

師兄, 咁你首選係向那一方向的單位? 和那一座? 我都唔識揀! 雖然都未必有我份
Yywong 發表於 2018-06-26 18:46:09 原文

到時先再揀,
2房太多選擇,
3房就話得4個方向,
2房唔易,未諗。

屋企人住開向南樓,
佢哋好怕曬好怕間屋熱。

有海景確實係正,
頭先喺海邊吹吹風,
睇吓靚海景,
人既心情都靚d。
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
建立帳戶後請按此重載本頁。

擴2 轉 市2 No. 1265XXXX, 特快 No. 18XXX (2011), 15XXX (2012), 8XXX (2013), 58XX (2014)
Step 1 - 29/01/2013, Step 2 - 09/04/2013
第一次收信派長康邨, 第二次收信派雲漢邨

我實地睇過 西斜係俾海盈食晒 凱樂個樓既坐向特登避西斜
分享 分享 讚好人數:2查看名單

近海好咩
市四 1290...........
11月1號  s3 ........
11月1號  s4.........
11月6號吃興民超級骨,拒絕

我實地睇過 西斜係俾海盈食晒 凱樂個樓既坐向特登避西斜
Billyncc 發表於 2018-06-26 20:45:52 原文

海盈邨 係幫 凱樂苑
遮左「正西」方向既西斜,
但凱樂苑向海果邊向「西南」就遮唔到,
如相片所顯示,曬到正!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

近海好咩
sunlion02 發表於 2018-06-26 20:57:01 原文

如果近海唔曬就好,
有靚景,有海風,又開揚。

但凱樂苑唔係好,係西斜曬,
海風有臭味,無計,附近有
「污水處理廠」、「昂船洲垃圾轉運站」

有海景,呎價會較貴係事實,
維港兩岸一帶向海就會呎價貴。本帖最後由 mimemike85 於 2018-06-26 21:24:39 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...6
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖