香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界2人 » 離婚後同BB轉2人隊請問要點做?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3
支持鍵盤翻頁

離婚後同BB轉2人隊請問要點做?
申請人係先生15年/10月 G1379XXX-1380XXX
我地依家搞緊離婚
咁公屋呢邊點搞我同BB計續排???
THANK YOU
3人變2人
15年10月 G1379XXX-G1380
21年7月S1/8月31有審查日期/9月9見主仼/9月21 S2/11月5 S4
分享 分享 讚好人數:0查看名單

又多一單。
3人變2人 ,號碼照排2人區
全力期望公務員公屋

到房署申请轉申请人,一般公屋是跟小童及扶養人
G1306擴3

你先生肯轉你個名

又多一單。
3人變2人 ,號碼照排2人區
空白 發表於 2018-05-30 15:45:07 原文

我諗離婚係女人都唔想~
但無奈係事實
3人變2人
21年7月S1/8月31有審查日期/9月9見主仼/9月21 S2/11月5 S4
分享 分享 讚好人數:2查看名單

你先生肯轉你個名
eddy26 發表於 2018-05-30 15:48:00 原文

肯呀~我打去1823問又95答8
話帶離婚証同小朋友撫養填表????
跟住話接納申請我就可以跟返G1379個號碼排,,又話會出張新藍卡俾我地(即係點?)一頭霧水
3人變2人

因為小孩跟你,所以你可轉做申請人,號碼照舊,排2人隊,新藍卡有你名。本帖最後由 cheungshing01 於 2018-05-30 15:58:56 編輯
G129

回應 #6 Calbeemama 我諗佢意思係要你地真正辦妥離婚後及撫養權後,房署確認離婚文件後才辦理

因為小孩跟你,所以你可轉做申請人,號碼照舊,排2人隊,新藍卡有你名。
cheungshing01 發表於 2018-05-30 15:57:57 原文

唔該晒~呢到明白左喇!!!
3人變2人

回應  Calbeemama 我諗佢意思係要你地真正辦妥離婚後及撫養權後,房署確認離婚文件後才辦理
Lucky1314 發表於 2018-05-30 16:00:17 原文

暫准個張唔可以去整???一定要等法庭批絕對令?
3人變2人
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖