香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區3人 » G13043(派骨)派興華二邨展興樓低層 大家點睇
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...6
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

G13043(派骨)派興華二邨展興樓低層 大家點睇
上網查左 隔條馬路已經係憤場 呢刻心情,好sad
G1304⋯擴3轉市3
4/5/18派柴灣興華二邨,5/5打電話拒絕
分享 分享 讚好人數:0查看名單

正式骨中之王。畀我一定唔要。。
新4-G1259

去睇下,無壞。
G129

柴灣?
G1302XXXX,擴3,2012/5藍卡,2016/6轉市3,最後一次蘇屋,感恩
分享 分享 讚好人數:1查看名單

香港咁細,在所難免。政府推行海葬就唔想逝者同生者爭地。
G1309
2012藍卡 擴3
2017  9月尾見主任 一週s2三週s3又等9日S4
2017  11月派迎東邨 迎福層數中高有海景同山景,單位多窗满意接受編配
2018 3月2日重審 好灰暗3月13日重審通過收返原編配,再考慮接受。

上網查左 隔條馬路已經係憤場 呢刻心情,好sad
檸檬草355 發表於 2018-05-04 16:41:26 原文

上去睇左先拉,個個派舊樓都話骨,
興華2村係半山,1樓已經等於16樓,去地鐵10分鐘內。
分享 分享 讚好人數:2查看名單

G-133xXxXx 擴3 21/9/2018 S1 23/10網上有期,31/10/18 審查
7/11/18 S2,2/1/19 S3,7/1/19 S4,
9/1/19 收信派滿東,15/1/19 簽約取匙

柴灣算唔錯既地方黎既,但覺得雖然見憤場,但又唔其實代表左d咩既。加油
G1295
2012/1藍咭擴4
2018/5/3見主任,轉市4S1
2018/5/11 S2   2019/1/18 S3  2019/1/22 S4
2019/1/25 首派愛民村(29/1拒絕)
2019/3/2 派南山村(問題單位,不計)
2019/4/25 順利村
2019/5/31 終極一派(愛東邨)感恩

上去睇左先拉,個個派舊樓都話骨,
興華2村係半山,1樓已經等於16樓,去地鐵10分鐘內。
Dickson1985 發表於 2018-05-04 16:52:48 原文

你住興華一邨和諧式咁新唔會明興華二邨舊式間格有幾唔舒服…成間屋得一隻窗廚房廁所喺晒出面……我細過就係住過藍田呢D舊式公屋我好明點解會叫骨
2011年11月 收藍卡非長者一人申請 (U-028)
2013年唔記得咗幾月加名~~轉擴2 2013/03(G1324-G1326)
S1:29-05-2018 / 收信:20-06-2018 / 審查:28-06-2018
S2:13-08-2018
S3:16-08-2018
S4:21-08-2018…23-08-2018正式收信派低中層滿和樓,接受配房
S5:15-12-2018…正式結束輪候
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應 #1 檸檬草355

我去 google map 望可能30-40年 ?本帖最後由 canchou 於 2018-05-04 17:08:06 編輯
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...6
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖