香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 蘇屋邨 » 安泰完咗, 討論下蘇屋
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...9
支持鍵盤翻頁

安泰完咗, 討論下蘇屋
安泰完左,討論下蘇屋(不喜請繞道,勿留言)

發夢帖..........距離6月倒數42日

話說,成家後生女仔(除了阿媽),5知蘇屋岩5岩住呢?...
1. 多5多白粉兄?多5多南亞人?

2. 蘇屋隔離街夜晚有無咩好食的會開?介紹下 我見上網寫有樓上cafe
3. 最快去地鐵係邊個位? 10分鐘我都行到索氣 又工作關係,日日搬大型畫框行來行去,小巴應該上5到

4. 多5多白車or果D咩咩車經過 ?

5. 短 I 型樓,同而加十字型樓有咩5同?

6. 附近有無打印A3紙的舖?

7. 有無小巴去西九orAEON?

8. 最後..其實到底5月尾會5會派呢?
(有會員話有會員問過得1000比白田)

住蘇屋的會員好似都係男的...有無後生女仔分享下?

皆因舊樓都OK,阿媽話想申請埋特快 ..地鐵地鐵係心水.唔係井型就殺
(朋友上月派黃大仙NO井型,,我都好鍾意果頭,雖然舊,但有個商場食下野 恨死我 )
多選投票 ( 最多可選 10 項 ) 共有 58 人參與投票 查看投票者

投票已經結束

10.58% (11)
11.54% (12)
2.88% (3)
4.81% (5)
5.77% (6)
2.88% (3)
14.42% (15)
8.65% (9)
5.77% (6)
32.69% (34)
您所在的用戶級別沒有投票權限
分享 分享 讚好人數:0查看名單

唔明白題目問乜 ?

唔明白題目問乜 ?
eddycklo 發表於 2018-04-20 19:37:56 原文

完左上個新樓,純討論下個新樓

住左3X年老深友既我答你,保安道附近多白粉佬,南亞X,成日有白車上明愛,其他你上絅揾到,
應該唔該你地住,你搏上安泰拉,老深友既我都愈來愈鐘意呢度本帖最後由 wilsonwong999 於 2018-04-20 20:03:26 編輯
分享 分享 讚好人數:2查看名單

住左3X年老深友既我答你,保安道附近多白粉佬,南亞X,成日有白車上明愛,其他你上絅揾到,
應該唔該你地住,你搏...
wilsonwong999 發表於 2018-04-20 20:02:27 原文

我都住老深...但無你問題..但一上去大南附近就有

上次上安泰我以為去左大陸 ..5係講普通話...我都5知佢講咩話

不過老老實實..而加安泰完鬼左..而我又想近地鐵..然後申請埋特快..甘就安全啦

6月派5到新樓..岩岩特快.....如果夠時間的話
好鬼驚南亞人同白粉...5去李鄭屋果頭會5會好D?本帖最後由 CC030 於 2018-04-20 20:11:03 編輯

上次上安泰我以為去左大陸 ..5係講普通話...我都5知佢講咩話
不過老老實實..而加安泰完鬼左..而我...
CC030 發表於 2018-04-20 20:08:18 原文

蘇屋二期都唔算太近地鐵站,我早幾日行過,都要十三分鐘以上先到長沙灣月台,夏天都夠熱死你 保安道都多你講既人,行去地鐵站,除左行興華街外,興華街果邊少D本帖最後由 wilsonwong999 於 2018-04-20 20:15:18 編輯

蘇屋二期都唔算太近地鐵站,我早幾日行過,都要十三分鐘以上先到長沙灣月台,夏天都夠熱死你
wilsonwong999 發表於 2018-04-20 20:12:08 原文

我冬天行就8分鐘到門口,熱天就11分鐘月台,聽講行入元洲就7分鐘...下次再試下先..距離6月4X日...真係5派5緊張..派又驚..5派又驚 興華街我覺得好開揚,我想夜晚跑步.我記得有一個好大的球場..但我5確定係邊本帖最後由 CC030 於 2018-04-20 20:16:42 編輯

我冬天行就8分鐘到門口,熱天就11分鐘月台,聽講行入元洲就7分鐘...下次再試下先..距離6月4X日...真係5派5...
CC030 發表於 2018-04-20 20:15:19 原文

你講既係深水步運動場,佢每星期有一日休場保養,留意網上每月UPDATE,八掛一問,師妹你住邊?
對老深似熟非熟咁

回應 #5 CC030

睇完后,唔明您想去邊?
10/2010擴3⃣️G1263****
10/2016超額後被取消,10/2017月再次審查
05/12 S4, 8/12第一次派美田邨低層拒絕 5/02/2018 瀝源邨低層拒絕,5月1日S2
5月尾派水泉

你講既係深水步運動場,佢每星期有一日休場保養,留意網上每月UPDATE,八掛一問,師妹你住邊?
對老深似熟非熟...
wilsonwong999 發表於 2018-04-20 20:24:05 原文

地址老深..但樓下系太子..經常黃金,鴨寮,布街出現的我

見D人講到甘多南亞&白粉友  點都要了解下 ..未住過公屋呀...後生女夜晚翻屋企細膽呀

雖然本本雜誌話太子好多野食...但本人出世到而加都5覺得有咩甘特別.仲要貴! 難食!..除了一間津X餛飩

所以就問問長沙灣會不會好荒蕪 ,  真系無野食的話好驚ga

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...9
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖