香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 凱樂苑 » 想抽呢期居屋, 啟朗苑vs凱樂苑
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4
支持鍵盤翻頁

想抽呢期居屋, 啟朗苑vs凱樂苑
用綠表抽凱樂苑, 因為細個住元洲邨, 長住當然想要3房, 但綠表單身抽中機會已經低, 3房實比人揀晒, 如果兩房諗住轉呔去抽啟朗苑, 大家有咩意見?同埋見大家提及"美東邨、白田邨優先揀樓", 所以中凱樂苑3房真係危本帖最後由 diedsee 於 2018-02-15 10:16:13 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

根據過往經驗,一人家庭排最後揀樓,應該只剩低東涌可揀吧本帖最後由 chloewing 於 2018-02-15 10:25:22 編輯
銀河苑

單人只有東涌吧?

用綠表抽凱樂苑, 因為細個住元洲邨, 長住當然想要3房, 但綠表單身抽中機會已經低, 3房實比人揀晒, 如果兩房...
diedsee 發表於 2018-02-15 10:14:43 原文

單人、九成九得返東涌
市三 G1252
安達->啟德居屋
分享 分享 讚好人數:2查看名單

用綠表抽凱樂苑, 因為細個住元洲邨, 長住當然想要3房, 但綠表單身抽中機會已經低, 3房實比人揀晒, 如果兩房...
diedsee 發表於 2018-02-15 10:14:43 原文

睇黎樓主唔係好清楚個實際情況
分享 分享 讚好人數:3查看名單

單人市區吾洗諗
分享 分享 讚好人數:1查看名單

入咗表,抽到頭籌再問吧
個個都代朋友問?
你係:真八卦? 真多事? 真朋友?

入左表, 到你收到信真可以去房署選樓再開post問啦

你單人綠表。啟朗一定最搶手,其次凱樂苑。就算東涌有得你揀,都唔會有大單位。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖