香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 銀河苑 » 分享下 銀河苑按揭 事宜~
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...8
支持鍵盤翻頁

寫得太慢過曬鐘又要再重新打過
忙了幾個月… 詢問過律師樓及銀行 終於完成了初步嘅 程序
1)委託了律師樓辦理買賣
2) 安排了銀行 處理按揭事宜
依家可以輕輕鬆鬆等待房署 律師 通知 成交日期收樓
過去幾個月一直都擔心按揭問題 今日終於選擇了中x…… 作為按揭銀行 提供咗P-2.85=2.15% 最優惠利率, 1.65%回贈及有兩年罰息年期
曾經走訪過幾間銀行原來係有機會 唔做我哋既按揭…
其餘 銀行嘅offer 多數係1%回贈…
最優惠利率 提供2.25至到2.35%不等 所以大家不妨搵多幾間銀行對比下
分享 分享 讚好人數:1查看名單

屏欣都應該啱用,唔該師兄
個個都代朋友問?
你係:真八卦? 真多事? 真朋友?

屏欣都應該啱用,唔該師兄
kamanwo 發表於 2018-01-27 16:09:09 原文

不用客氣 !希望幫到大家!!

師兄你申請中X按揭批左喇?

師兄你申請中X按揭批左喇?
fishling668 發表於 2018-01-27 22:53:26 原文

係呀師妹……我12月初申請…上星期才批咗,所今早到銀行簽Offer及開立户口~ 已經比交咗幾間銀行條件,大致上中x比較最好… 早啲安排咗 貸款,就可以專心在去找其他嘅裝修及買傢俬是本帖最後由 CWL147 於 2018-01-27 23:20:24 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

師兄,請問你係搵房處律師嗎?

師兄,請問你係搵房處律師嗎?
Happy2008 發表於 2018-01-28 00:19:57 原文

係呀… 可以俾少少意見你 ,小弟曾 任職律師樓 依家佢嘅收費也合理,… 所以你也可以選擇 僱用他們 比較方便一點本帖最後由 CWL147 於 2018-01-28 02:04:34 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #10 CWL147
你好
比$律師 (尾數, 印花, 文件費, 律師費), 可否用個人支票一次支付?
民主黨, 民建聯, 自由黨 它們當年全部支持賣領匯.
交椅洲填海交換成哥球地.  粉嶺住人, 交椅洲打球.
= 打風睇浪 = 酷熱行山  = 寒冷露營  = 暴雨玩水

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...8
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖