香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 啟朗苑 » 新居屋 ~ 啟德居屋,地盤分左ABC座,九成九冇3房單位
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...13
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

新居屋 ~ 啟德居屋,地盤分左ABC座,九成九冇3房單位
今次大除夕嚟睇啟德居屋,周圍地盤都冇開工,附近既私人樓盤既地產經紀又冇咩人開工擺街 ( 因為之前次次嚟睇啟德居屋,都俾唔止一個經紀,攔我sale樓,好煩!)。。。所以今次可以行到啟德居屋好近,行到去地盤樓下,泥頭車出入口。

啟德居屋,起到七七八八,應該九成九,冇3房單位供應,亦都睇到地盤劃分左地盤ABC座,唔再係我哋之前睇平面圖第一二三座。

啟德居屋有三座樓,
有兩座已起至頂樓,
另一座未起完 !

A座(第二座),起至31樓,未起完。
B座(第一座),26層樓高,起緊機房。
C座(第三座),22層樓高,起緊機房。

【圖片:第1張 至 第2張】
地盤劃分左地盤ABC座,
唔再係我哋之前睇平面圖第一二三座。

【圖片:第46張】
啟德居屋,A座(第二座),面向西,
向啟德一號果邊,都好開揚。
因為啟德一號中間既樓係低密度,
低座既六座樓,只得5層樓高。
高座既兩座樓有36、37層高,
對啟德A座冇咩影響。

新居屋 - 啟德發展區 1G1(B)地盤http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=152805本帖最後由 mimemike85 於 2018-01-01 18:34:17 編輯
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
分享 分享 讚好人數:13查看名單

辛苦晒
分享 分享 讚好人數:1查看名單

多謝師兄無私分享

咪話3 房,2018依期居屋開始,大家應該會開始發現有無房既居屋賣。
正苦居屋都起劏房盤
分享 分享 讚好人數:3查看名單

咪話3 房,2018依期居屋開始,大家應該會開始發現有無房既居屋賣。
正苦居屋都起劏房盤
keihan 發表於 2018-01-01 19:23:00 原文

因為樓價高,政府又唔想太平賣居屋,所以咪整細啲單位,等售價好似無咁高,但係尺價已經係好高,好似房協今期啲居屋,最貴嗰間差幾十蚊就一萬蚊尺
分享 分享 讚好人數:3查看名單

10成10冇三房呀

10成10冇三房呀
SLLAM 發表於 2018-01-01 19:34:10 原文

南昌有
分享 分享 讚好人數:0查看名單

南昌有
karmelchan 發表於 2018-01-01 19:42:49 原文

我講啟德

G12926xx市3
4/2017 S2
3/1/2018 S3
12/1/2018  s4
16/1/2018 派安泰邨和泰樓高層,好感恩

10成10冇三房呀
SLLAM 發表於 2018-01-01 19:34:10 原文

都一早知啟德冇3房啦,不過人既性格係都要佢出曬價單平面圖,先會放棄。。。我屋企人鍾意啟德位置環境各樣,我鍾意南昌有3房,暫時一家人仲未有共識首選單位,除非到時冇得揀3房啦,而家都係十五十六。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...13
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖