香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區2人 » 市2G13000XX仲係暫緩,但市3見到好多人G1300已經轉S2
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

市2G13000XX仲係暫緩,但市3見到好多人G1300已經轉S2
市2G13000XX,仲係暫緩中,但市3見到G1300,G1303已經轉S2,但我仲未有聲氣,過埋年,就等了6年LU幾時先轉S2呢?
我由擴2轉市2,今年2月尾審查完,3月4日審查合格就轉左市2,
一直都係暫緩,幾時先派到我呢?
黎緊1月好似安泰預派,我有冇機會派到呢?
謝謝 本帖最後由 kakawinwin 於 2017-12-27 10:31:31 編輯
G1300xxx   擴2   
2/2012 藍卡
15/3/17 轉市2,暫緩
29/12/17 轉S2
1/3/18 轉S3
2/3/18轉S4 3/3/18 收信派彩盈邨高層
分享 分享 讚好人數:0查看名單

要追下房署架, 太多file要處理, 我當年都係出電郵留言, 沒多久就轉回s2
G12786 市3 (17/06/2011 取得編號) (25/4/2014 轉擴3) (7/8/2014 審查合格) (19/1/2016 轉回市3) (5/7/2016-S2) (21/9/2016-S3) (22/9/2016-S4)  (24/9/2016收信禮達樓)

市2G13000XX,仲係暫緩中,但市3見到G1300,G1303已經轉S2,但我仲未有聲氣,過埋年,就等了6年LU幾時先轉S2呢?
...
kakawinwin 發表於 27/12/2017 10:28:37 原文

可能有機會。
G1301 市3 天倫樂

市2與市3不同隊,不能相提並論。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

市2未到13頭
13894xxx
2016年4月擴展2人
2022年11加3人

市2未到13頭
du櫻1399 發表於 2017-12-27 14:30:00 原文

你見完主任喇?
2/2012 藍卡
1/3/18 轉S3

回應 #6 kakawinwin
今日見
13894xxx
2016年4月擴展2人
2022年11加3人

回應  kakawinwin
今日見
du櫻1399 發表於 2017-12-27 15:52:29 原文

我知呀,仲未去咩?
2/2012 藍卡
1/3/18 轉S3

回應 #1 kakawinwin

市2仲係派緊129中,派到你號碼才會解封,睇下下期安泰派果陣有冇你份了
擴2->市2->擴2 (06/17)no.1298(2012/02藍咭)
30/6 S1 ~8月頭審查。 26/10 S2 。8/11收合格信
6/11直接S4。10/11收信。16/11已接受配房(迎東邨)!
14/3已成功取匙!安居樂業!=](整個流程:6年半個月)

回應  kakawinwin
市2仲係派緊129中,派到你號碼才會解封,睇下下期安泰派果陣有冇你份了
winnienws 發表於 2017-12-28 15:13:05 原文

係囉,我都打左去問,佢都話未到我
希望下期安泰有我份啦
2/2012 藍卡
1/3/18 轉S3
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖