香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 資訊站 » 生活貼士 » 求助,洗衣機膠邊的污漬點洗
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

求助,洗衣機膠邊的污漬點洗
請問有冇人知啊
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我知道有D清潔用品係專洗依D污漬, 一放落去開機洗就唔使理佢, 咩牌子唔記得啦你自己搵吓.

50%的漂白水加50%水,用濕紙巾吸滿,敷在膠邊上,過一晚,輕輕擦就可以。
                                                                                                  may老公

原帖由 may282 於 2008-9-9 00:16 發表
50%的漂白水加50%水,用濕紙巾吸滿,敷在膠邊上,過一晚,輕輕擦就可以。
                                                                                                  may老公 ...

等我試下先!THX.
下一世要做隻有人o錫的貓! 唔憂柴!唔憂米!唔憂食!唔憂訓!

原帖由 may282 於 2008-9-9 00:16 發表
                                                                                                  may老公 ...

係呀, 浴缸, 鋅盤都玻璃膠變黑左都可以用呢個方法, 超好用, 一晚白番哂.  我年年過年都有做呢樣野架.

吾講都吾知呀~!
thx~~~
HKBN 100MB寬頻喎~ 30都冇呀!!!

原帖由 kenny 於 2008-9-9 01:07 發表

吾講都吾知呀~!
thx~~~

吓, 我估唔到kenny呢樣野你會唔知wo

原帖由 賈定珍 於 2008-9-9 01:44 發表

吓, 我估唔到kenny呢樣野你會唔知wo

自已裝修自已屋企一定用無酸防妹玻璃膠(大約貴10元支)就唔會有發黑的問題

KENNY好似唔係自己裝修wo

may老公 ...

試下先,thanks!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖