香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區3人 » 關於見主任審查
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

關於見主任審查
收到信去見主任,請問如果審完合格會最快幾耐出合格信同派樓?最近都係派舊樓5知可5可以等到安泰
加上我係上個月先從市5轉市3,好驚進度太快
G1263 市5轉市3  2018/1/8 審查
1)5/7-9 S2-S4 安泰一樓 5/18 拒絕  
2)7/27 S2 8/1 S3 8/7 S4 連翠 8/15 取匙  
     9/15-11/27裝修  12/18 入伙
分享 分享 讚好人數:0查看名單

G1280  新4>>>轉擴4>>>轉市4
2017>1884   2018-01-09轉左S1
2018-02-21審查   06/03補資料   2018-03-28轉S2   2018-04-05轉S3
2018-04-13轉S4   2018-04-17派安泰村

见完一般2个月申查合格,合格得来都2月份啦,三次机会哦,实心想事成葛!放心啦。
2011年申請,市3人,G1291xx,2017年5月25见主任,8月9号通过申查合资格,s2,2018年1月3号转s3,1月10转s4。1月13收信派安泰

審查時問主任就有答案
G1293XXX
2014年2月通過審查
2016年6月擴3>市3

见完一般2个月申查合格,合格得来都2月份啦,三次机会哦,实心想事成葛!放心啦。
红 發表於 2017-12-06 21:23:02 原文

希望承你貴言,大家都可以派到心水樓啦。
始終我11月28網上轉左S1,今日就收信,再加上我個case嘅no.又超前左咁多,身邊有同事從收信到派樓只相距半個月。
2)7/27 S2 8/1 S3 8/7 S4 連翠 8/15 取匙  

審查時問主任就有答案
alanchan4568 發表於 2017-12-06 21:35:56 原文

最好如你所講啦

回應 #8 Karrieyee
不過,都係聽完就算。我幾年前見主任後問佢,答案係審查合格後半年左右就派樓,點知今時今日都未有消息。所以聽完都唔好太大期望
G1293XXX
2014年2月通過審查
2016年6月擴3>市3

回應  Karrieyee
不過,都係聽完就算。我幾年前見主任後問佢,答案係審查合格後半年左右就派樓,點知今時...
alanchan4568 發表於 2017-12-06 23:06:16 原文

因為我號碼超前左,轉左市3一個月就審查,加上聽聞派樓係按no.先後順序派,
到時優先處理我個case,驚未夠一個月就俾房署KO 三次機會。
睇你個no.應該嚟緊都會好快派到

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖