香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區3人 » 請問市3天倫樂派到幾多號?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

請問市3天倫樂派到幾多號?
我係G1309XXX
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我都想知市3天倫樂有幾多
2014年7月藍卡 G1354XXX 擴2--->合格後轉市2
31/7/2020 S1  18/3/2021 網上出審查日期 3月尾見主任 18/6/2021 轉S2, 10/7/2021轉S4
14/7/2021 收信啟鑽苑 啟宏閣 畢業

本身有個號碼,依家都係市3天倫樂,係咪再有個天倫樂號俾我?定要主動問先有?

我都想知市3天倫樂有幾多
樂哥627 發表於 30/11/2017 16:57:48 原文

我係市3天倫樂
(G1301xxx),剛於
24/11派到安泰。
G1301 市3 天倫樂

回應 #3 mcegg
係要主動問房署,佢會比大約派屋的輪候號碼給你參考,我就係12926xx-12954xx之間。

我係市3天倫樂
24/11派到安泰。
raycon238 發表於 2017-12-01 02:26:59 原文
恭喜你! 咁你那組參考編號是? 幾時轉s3? 第一次派? 派那一座呢?
估計你的參考號應該早些派, 有冇左滯? 本帖最後由 kkw9277 於 2017-12-01 08:16:22 編輯

我係市3天倫樂
24/11派到安泰。
raycon238 發表於 2017-12-01 02:26:59 原文

因為13147XX後截左排市區,咁13147XX後係咪少左好多市區隊?因為得返天倫樂可以排
我係天倫樂,諗緊轉市區會唔會快D
2014年7月藍卡 G1354XXX 擴2--->合格後轉市2
31/7/2020 S1  18/3/2021 網上出審查日期 3月尾見主任 18/6/2021 轉S2, 10/7/2021轉S4
14/7/2021 收信啟鑽苑 啟宏閣 畢業

因為13147XX後截左排市區,咁13147XX後係咪少左好多市區隊?因為得返天倫樂可以排
我係天倫樂,諗緊轉市區會...
樂哥627 發表於 01/12/2017 11:03:40 原文

照道理就係,但市3都堆積咗
好多申請未派房,你可以問
吓房署,轉市3天倫樂後你嘅
號碼推前咗至幾多號,然後
再喺房署網站查吓正常市3
派到幾多號,咁樣就大約知道
自己前面有幾多人就輪到你
派房喇。

恭喜你! 咁你那組參考編號是? 幾時轉s3? 第一次派? 派那一座呢?
估計你的參考號應該早些派, 有冇左滯? ;...
kkw9277 發表於 01/12/2017 08:11:54 原文

我本來是市3(G1301xxx),天倫樂
編號推前為G1285-G1288 左右,
所以11月份已配房。
配房歷程:房署3個月內用晒
                 我3次配房機會,而
                 且全部派舊單位俾
                 我(不知是不是想快
                 D結束我嘅檔案)。
第一次: 順利邨(拒絶)。
第二次: 樂華北邨(拒絶)。
第三次: 彩虹邨(不計ㄧ次)。
第四次: 安泰高層(貨尾)。
我博盡到最後ㄧ次,好彩得
到上天眷戀,現在可以放下
心大石了。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

我本來是市3(G1301xxx),天倫樂
編號推前為G1285-G1288 左右,
所以11月份已配房。
配房歷程:房署3個月內用...
raycon238 發表於 2017-12-01 13:32:10 原文

多謝你的詳細資料, 又幾好野播, 敢博三次 中大獎

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖