香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區2人 » 考察完樂華南邨
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...11
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

考察完樂華南邨
單位翻新緊,果日係睇左同款既單位。睇樓途中見到兩個女人帶住兩隻細狗散步 又有有呀叔係我地住果層拎4個雀籠出黎曬太陽

棟樓有幾十室,我地派果間係最後一室,所以係單邊,右邊唔會有人住 (呢點係加分既,同埋旁邊係樓梯好大風)

其實上次都係派左30幾年既樓(麗閣),但係樂華南大堂好似新淨好多,話外牆每5年翻新一次,間屋都係舊長型250呎,無咩特別,同款單位房署keep左上手既鋁窗,我地應該無要自己裝返

主任好積極講解我地可以點間房/佈置等等,介紹用小儀日立果款冷氣,因為散熱舊野細啲

條邨夠大真係咩都有,一落樓就係佳寶同街市,街市賣乾濕野多,有懷舊零食鋪同樂華商場有好典型既文具鋪(係領展管理下仲生存到)曬相鋪、小型鞋鋪、大家樂、翠河、八方雲集、冬菇亭、大昌、百佳、等等

娛樂方面有仲未開既冒險樂園,體育館

樓下係巴士站,有22m小巴去觀塘站,主任話用十分鐘可以行到牛頭角地鐵站,我地中途唔熟問人用左15分鐘去到。

其實今次係正式第一次派,因為睇完環境屋企人覺得唔錯,話雖然唔係最滿意,會比7分,所以應該會要
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
市2 G-1294,藍卡:01/2012
S1:06/2017,18/7 見主任, 1x/8補資料;S2:16/09/2017;S4:23/9
第一次:麗閣邨:拒絕(二樓問題屋)
分享 分享 讚好人數:9查看名單

祝安居乐业,知足常乐!
2011年申請,市3人,G1291xx,2017年5月25见主任,8月9号通过申查合资格,s2,2018年1月3号转s3,1月10转s4。1月13收信派安泰
分享 分享 讚好人數:0查看名單

好光猛間屋,啱心水就可以上樓啦。。。
G1267400 市4 一般家庭
2010年12月藍咭
11/12/2017轉S1..
01/01/2018收信安排在09/01見官。
4月16日轉S2..
4月19日轉S4
4月20日收信派安泰。

唔錯呀本帖最後由 superlemon911 於 2017-11-09 10:56:27 編輯
收藍咭日期:10/2010 (u025xx-1人), 2013/7 轉擴2(G1295xxxx), 2016/3轉新2
25/8/16step1,25/9/16收信3/10/16審查,改期8/11/16, 補交文件14/11/16, 25/11/16 S2,28/11/16 S4,1/12/16收信大興邨高層,9/1/2017終於取匙簽約

回應 #1 Pbwan

恭喜恭喜  交通便利 生活配套齊全 房間也唔錯
G130215 市2

最緊要一家人都滿意

回應 #1 Pbwan

所以話舊唔一定差, 真係要去睇清楚先知真相
g1291

命裡有時終需有,

命裡無時莫強求。

回應 #8 janechunho

係啊,分享下啲意見,希望下個派到樂華邨都可以認真考慮下
市2 G-1294,藍卡:01/2012
S1:06/2017,18/7 見主任, 1x/8補資料;S2:16/09/2017;S4:23/9
第一次:麗閣邨:拒絕(二樓問題屋)

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...11
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖