香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 寶鄉邨 » 千期唔好再搵承仔裝修
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...16
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

千期唔好再搵承仔裝修
因為無乜資金所以揀咗承仔裝修,而家搞到一鑊粥。
佢話20號交樓,點知油都未油,打電話同佢佢就話油完油就交得喇!今日我再上新屋睇下啦,點知上到去睇
大家睇下啲油油真係火都來西埋,佢話唔關佢事喎就咁油咗色上去就係交貨喎!,我叫佢整返好比我,我先比埋尾期佢,佢話唔係唔整佢叫我加錢整,真係想**xzy佢,唉~點搞本帖最後由 Mandybb 於 2017-08-31 20:12:34 編輯
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
分享 分享 讚好人數:3查看名單

睇 ???
分享 分享 讚好人數:0查看名單

冇左下文
命裡有時終需有,

命裡無時莫強求。

樓主仲健在嗎?一句嘢講咁多次都講唔完,大家好擔心。。。。本帖最後由 ic112 於 2017-08-31 20:00:26 編輯
"我要買樓"?含啦。

其實已經分享過無數次⋯⋯就是千萬不能幫襯承仔裝修,仆硬街的!
但總是每隔一段時間都一定看到有苦主上來叫苦!說如何差,如何衰,如何不知所謂⋯⋯
原因也是離不開這幾個⋯⋯貪平,貪方便,懶,同埋窮⋯本帖最後由 lylgary 於 2017-08-31 20:42:29 編輯

回應 #1 Mandybb

樓主,我這樣說,不是想你更加難受!只是想講比搵承仔做的人聽 本帖最後由 lylgary 於 2017-08-31 20:39:51 編輯

回應 #7 lylgary

我爸B又唔係咁睇呢件事喎
窮與油得差 並不掛鈎 例如 用$買料 自己朋友幫手
又例如 唔整 手頭上有幾多錢都好 有計劃地儲左錢至整
我係小朋友 唔知將來需唔需要輪候公屋呢?

回應 #9 吾係小朋友

同意的!大前提係成自己識!
當然,用平料,也可以做到好效果!但又有幾多人遇到呢!本帖最後由 lylgary 於 2017-08-31 21:02:09 編輯

花 成咁冇得搞

批過灰囉'
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...16
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖