香港公營房屋討論區
主頁 » 關愛互助 » 輔導熱線 » 認住呢個jackywoxf呢個人的惡行
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 30# kikihui

我好希望你兩公婆有咩事可以多d為小朋友著想,佢地係最無辜的~
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  kikihui

我好希望你兩公婆有咩事可以多d為小朋友著想,佢地係最無辜的~...
MaggieWong 發表於 2010-10-4 16:33

我明白.....但真係叫我忍佢真係萬萬不能,自問我完全做不到的呢 如果唔係我琴晚都一野幫佢汁埋行李DUM去門口等佢返黎汁啦=.=+

回應 22# kikihui

這是你的真心說話....嗎??
但我知道你只是太氣憤....
如2個小孩長大...
你會什樣教兒女面對困難.....
跑..跑..便可解決問題....
壓 傷 的 蘆 葦 、 他 不 折 斷 . 將 殘 的 燈 火 、 他 不 吹 滅 . 他 憑 真 實 將 公 理 傳 開 。(以 賽 亞 書 42:3)

回應  kikihui

這是你的真心說話....嗎??
但我知道你只是太氣憤....
如2個小孩長大...
你會什樣教兒女面...
wawachung 發表於 2010-10-4 22:08

但是我始終覺得如果個男人同緊你一齊時當然佢咁樣做法係好DIRTY啦,一個男人一次不忠百次不用,個煲就算修返好都會有問題,事問就算去解決都好,要自己問心,有無咁大方,我自問就無了,我唔想有時間個D就諗返呢件事,走左的話,反而日後的日子會令大家更快樂

回應 34# kikihui

你現在的身份...
別人的太太..這個身份現在很大壓力....
你肯定丈夫不要這個家嗎...???
還是你不想要這個家.....???

2個小孩的媽媽....
你將會是小孩的榜樣...
你也會另小孩沒有開心的童年...
因沒有媽媽的耐心照顧....

請靜靜的想一想...
開心並不是必然就在身邊...
三思.....
壓 傷 的 蘆 葦 、 他 不 折 斷 . 將 殘 的 燈 火 、 他 不 吹 滅 . 他 憑 真 實 將 公 理 傳 開 。(以 賽 亞 書 42:3)

有時男人同第二個女人傾計只是另一種渲洩而已,未必係妳諗得咁曖昧呢,
男女之間亦有純友誼的

回應  kikihui

你現在的身份...  
別人的太太..這個身份現在很大壓力....
你肯定丈夫不要這個...
wawachung 發表於 2010-10-4 22:53

任何情況都無可能唔要小朋友,自己走左去,
小朋友係自己生,自己身體一快肉,
一定唔可以將2個寶貴生命交畀一個係認為drity既男人,
一定一世後悔啊!!三思!
幸福的家~小葵媽媽

但是我始終覺得如果個男人同緊你一齊時當然佢咁樣做法係好DIRTY啦,一個男人一次不忠百次不用,個煲就算修...
kikihui 發表於 2010-10-4 22:34

大住肚既女人心情差我會好明白 ,

試下同老公兩個人坐低傾下 ,
要求佢解釋清楚你既疑慮 , 同佢講清楚佢有D行為係會令到你好唔開心 ,

兩個人相處除左要信任同埋(很多很多)尊重之外 ,
溝通都係好重要架 ,
幸福的家係需要去建立既 ,
唔好為一D 誤會而放棄一個幸福既家庭 ,

分享 分享 讚好人數:1查看名單

咁現在他有沒有後悔對你所做的事呢?如果他後悔就放過他,有時做人也要大方一點,我想他只是上網溝女吧,現時沒有吧?如果沒有就放過他吧,大方一點也對得住自已一點,如果你這樣不放過他,他每晚睡不著,白天又上班,人不精神,到時發生意外,你就後悔未及LA,有時大方一點,人也快樂一點,家庭也會好一點,總之幻想不等放現實,上網不等於現實真的做,要懂得分,,不然最後搞得自己變神憎鬼厭,反之變成是你錯,就不好LA,不要太過對他周圍的人說他太不好,除非你真的不想要你這個家了,想要分裂了,到時你再做得絕一點我也同意,不然最後別人會認為是你小氣
我来自一个普通家庭

我也不喜男人這么花心,但要看情況,以我的情況,如果他只是上網溝女,現實並沒有真的做(約出去見面)那我會原諒他,他只是一時尋找棘激而己,只要他還把你放在第一位就可以
我来自一个普通家庭

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖