香港公營房屋討論區
主頁 » 關愛互助 » 輔導熱線 » 認住呢個jackywoxf呢個人的惡行
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

係lo!坐月時我會煲啲過您飲.我就住您樓上之ma
分享 分享 讚好人數:0查看名單

唔係教人分妻, 樓主老公係一個點樣既人, 樓主應該很清楚吧, 我亦好希望樓主同佢老公只係小誤會, 樓主應該坦言同佢老公講出自己感受, 冰釋前嫌最好不過~

我意思係想同其他兄弟姊妹講, 唔好一味麻木叫人忍受, 咁樣既做法係幫唔到樓主, 樓主快D同你老公好好傾下啦...

回應 1# kikihui

看見你現在很沒有安全感...
你期望他能以你為先, 但却是....
在你面對人生內第2次重要的日子...
他好像愛理不理....也不理會你的感受...

你相信這樣是愛他...
還是想要讓他知道你是多利害....
在你心裡其實已有答案....
壓 傷 的 蘆 葦 、 他 不 折 斷 . 將 殘 的 燈 火 、 他 不 吹 滅 . 他 憑 真 實 將 公 理 傳 開 。(以 賽 亞 書 42:3)

我都聽見好多男人/人地老公,成日起fb溝女,真係極唔要得!!!
如果你bb準備出世,好好為自己同bb打算一下,無話分開最好,但唔委屈自己同自己bb既將來,
你準備做人媽媽,將會更強,要為自己做個正確決定啊!
幸福的家~小葵媽媽

唉,jackywoxf,女人粗心大細已經很辛苦的,你不是女人,你不會明白,大住個肚的女人很情緒化的,一件小小事都會令到自己不開心的,你還要在這個關節時候做呢d咁嘢,小心d啊,小事都可化大小事啊...講個真實故事給你聽...我有個朋友娶完老婆,又日日打機,最後分手收場,你係唔係都想感受吓....做人要知足啊.兩公婆商量下la.不要這樣,女人都很易哄的,只要用心對待自己女人,她都會對你好的...我知你jackywox這個時候很悶,但對人要知足,將來子女出世你都有排忙,但忙得來有開心....
我来自一个普通家庭

我說女人很易哄是指你用心對自己的老婆,不要將這個心花在其他人的身上啊,要知一時的貪玩,後果可大...jackywox,你知最近的一單新聞嗎...男人說法津對自己不公平(要和女方分身家,女方有自己的孩子),我覺得法津判得好,要知道自己做的事要承擔後果的....
我来自一个普通家庭

回應  kikihui

阿嫂,知你粗身大細好辛苦,兩公婆有咩不滿閂埋門傾掂佢,男人好要面架~

夫妻床...
MaggieWong 發表於 2010-10-3 20:45

我明白你的好意,但我亦都唔係一個啞忍的人

多數男人唔識表達愛
winglam 發表於 2010-10-3 22:16

就算一個男人幾唔識都好,都唔好個老婆一叫痛時就照打機,叫佢幫我去廚房倒杯水比我JA,都話叫我等一陣  (因醫生証明左我肚係大,引致個D大到頂住我個囿,橫隔膜同埋子宮位,所以坐底起身時都好身苦下)

係lo!坐月時我會煲啲過您飲.我就住您樓上之ma
winglam 發表於 2010-10-3 22:50

咁多謝定你先

唔係教人分妻, 樓主老公係一個點樣既人, 樓主應該很清楚吧, 我亦好希望樓主同佢老公只係小誤會, 樓主應該坦...
Rony 發表於 2010-10-3 23:02

其實要傾一早都傾好左了,但係佢成日就講話叫我唔好講呢句,咁事實上佢係有咩做左而令到我開心的呢?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖