香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 聊天室 » 情感世界 » 我應避開與他相見嗎?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

你唔覺佢講野有D問題既咩?如果唔係搞過曖昧,人地又點會成日都咁樣對佢?如果真係對對方冇意思,晨早用稱...
fannyl2012 發表於 2017-05-02 18:52:27 原文
所以味叫你勿太認真對待此帖嘅真實性囉!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

所以味叫你勿太認真對待此帖嘅真實性囉!
LKMAN 發表於 02/05/2017 18:56:54 原文

係既~呢個世界咩人都有

回應 #52 fannyl2012

做左幾十年人, 現在聽一個快3張野既女人講野, 真係有D唔明, 自己都經歷過佢既階段, 呢d唔係曖昧是怎麼,
真心朋友也有反面的一天, 重感情看你是怎麼感情, 比較好的朋友, 又發現不合或有問題, 根本就不用多說,

慢慢淡化, 還有我從不給別人進去我家, 只有親人才來過1-2次, 更好的朋友都沒給她們進來,

還是乖乖約在外面吃得痛快. 不過每個人對朋友方式不一樣. 不過這些鳥事都應付不來, 真的.....
最愛啟晴家

回應  fannyl2012
   做左幾十年人, 現在聽一個快3張野既女人講野, 真係有D唔明, 自己都經歷過佢既階段,...
EVACHAN1970 發表於 02/05/2017 19:26:03 原文

好似呀LKMAN 話齋....認真便輸了,可能係我地做人太正經﹗係我地OUT左卦.....依個世代可能係要或者應該咁樣對人處事至啱

回應 #54 fannyl2012

依個世代可能係要或者應該咁樣對人處事至啱

真的可能是這樣, 哈哈哈

我現在對一些新信的基督徒都........ 問題一些不好的人都會話自己係基督徒, 你看民賤聯就知道.

我現在對一些叫自己為基督徒無乜感覺, 內心一笑而已, 多D去做好事啦, 認親認乜係無用架 哈哈本帖最後由 EVACHAN1970 於 2017-05-02 19:38:19 編輯
最愛啟晴家
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應  fannyl2012
   依個世代可能係要或者應該咁樣對人處事至啱
   真的...
EVACHAN1970 發表於 02/05/2017 19:37:25 原文

曾經....我去過好多例如林以諾牧師果D 響教堂既TALK SHOW最小6次,好多人見我未受洗,都好極力想推荐我出去,但到依家都冇做到,除左本身見到過好多假名義做教友呃人之外,所講既野根本感動唔到我心靈去相信,有寄託有信仰係好,但好多都並唔真心去行善,仲成日話只要信乜乜先得永生,我要永生黎仲咩?我只係想好好過我呢個人生,就算我係虛渡,平凡既一生又點,冇問題囉﹗起碼我唔會呃呃騙騙丫﹗你話我個人悶都係咁話....除左對住我以前我男友依家蝦子餅會曖昧D之外,絕對唔會對其他男士咁囉﹗
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應 #35 大大隻熊

cyc果時  貴新門口有檔口   楊總我地見過面   
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #25 大大隻熊

呢度真心朋友更多  中  係攞個心交友

根本就係佢講親野都有曖昧成份,如果唔係言詞間成日令人誤會,果個人早就走頭啦﹗我見佢同你地D男士講野,...
fannyl2012 發表於 2017-05-02 18:38:54 原文

根本就係佢講親野都有曖昧成份,如果唔係言詞間成日令人誤會,果個人早就走頭啦﹗我見佢同你地D男士講野,都講得似是而非,就知道佢個人根本唔知佢係有D言語問題定係語言障礙﹗佢繼續咁樣表達自己唔知點算好既曖昧方式,遲早搞出人命﹗

RE: 好似朋友平常咁講野, 又何來會有曖昧成份?  
我好想講...佢次次都誤會我中恴佢, 其實根本無曖昧成份, 佢自己成日誤會話我中意佢,
我又何來搞基?
愛煮食, 食教會, 愛朋友, 愛自己人
更要愛人如己
因為我愛神因為神先愛我們
哈佬, 我係P仔, 花名: P仔大佬/ 大編輯 / P仔皇上, 請大家多多指教~!!

回應 #50 fannyl2012

佢次次都誤會我中恴佢, 其實根本無曖昧成份, 佢自己成日誤會話我中意佢
愛煮食, 食教會, 愛朋友, 愛自己人
更要愛人如己
因為我愛神因為神先愛我們
哈佬, 我係P仔, 花名: P仔大佬/ 大編輯 / P仔皇上, 請大家多多指教~!!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖