香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 聊天室 » 情感世界 » 我應避開與他相見嗎?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5...7
支持鍵盤翻頁

?????
愛主更深p 發表於 2017-05-02 15:21:14 原文
冇野,我讚級友变左感情顧問啫
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #35 大大隻熊

我心目中對不同人有不同的位置
又唔好呃呃聲咁難聽

難得大家有個朋友都好的

但由於我對佢, 始終曾經係好好的朋友, 而家係普通朋友

所以硬係心態唔知想點咁, 所以先覺得好似好難拒絕佢上嚟我家陣個度咁

如果係你, 我唔俾架 本帖最後由 愛主更深p 於 2017-05-02 15:29:55 編輯
愛煮食, 食教會, 愛朋友, 愛自己人
更要愛人如己
因為我愛神因為神先愛我們
哈佬, 我係P仔, 花名: P仔大佬/ 大編輯 / P仔皇上, 請大家多多指教~!!

回應  大大隻熊
我心目中對不同人有不同的位置
又唔好呃呃聲咁難聽
難得大家有個朋友都好的
但由於我對...
愛主更深p 發表於 2017-05-02 15:28:14 原文

原來同你做朋友有級數的分別~~~~ 有咩評分標準?

如果係你, 我唔俾架

你講野都幾恐怖~~~ 唔比我咩先........    

我都唔係隨便的熊仔喎~~~~  
11年前既事, 唔記得晒囉~~~~
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應 #43 大大隻熊

原來同你做朋友有級數的分別~~~~ 有咩評分標準?
ANS: 相處得深同唔深, 大家傾計有無拗叫的分別以作評分標準, 唔係話咩級數, 唔洗咁驚同我做朋友住

例如: 一D同我表面上很熟, 但實際生過咩咁, 我暫唔會俾佢上去我屋企探我

相反, 一D同我表面上很熟亦大家識得咁上下(熟得像自己人) , 我會俾佢上去我屋企探我

至於以下

如果係你, 我唔俾架 ;(我解答)

你講野都幾恐怖~~~ 唔比我咩先........     

ANS==>我意思: 因為你同我尚算不熟, 我暫唔會俾你上去我屋企先, 所以我先話: 如果係你(如果係你想上去我屋企探我的話, 我唔俾你上去我屋企架)
咪諗到我咁恐怖先得架

我都唔係隨便的熊仔喎~~~~  

ANS; 我知, 睇得出本帖最後由 愛主更深p 於 2017-05-02 16:00:36 編輯
更要愛人如己
哈佬, 我係P仔, 花名: P仔大佬/ 大編輯 / P仔皇上, 請大家多多指教~!!

唔通你屋企收起好多好野~~~~~ 個個都想上去你屋企的~~~~~  

回應 #45 大大隻熊

咁又唔係, 普通屋一間, 又唔係收埋D咩
更要愛人如己

回應  大大隻熊
咁又唔係, 普通屋一間, 又唔係收埋D咩
愛主更深p 發表於 2017-05-02 16:17:40 原文

所以我唔會上來尋寶囉~~~~  

原來同你做朋友有級數的分別~~~~ 有咩評分...
大大隻熊 發表於 02/05/2017 15:34:07 原文

根本就係佢講親野都有曖昧成份,如果唔係言詞間成日令人誤會,果個人早就走頭啦﹗我見佢同你地D男士講野,都講得似是而非,就知道佢個人根本唔知佢係有D言語問題定係語言障礙﹗佢繼續咁樣表達自己唔知點算好既曖昧方式,遲早搞出人命﹗
分享 分享 讚好人數:2查看名單

根本就係佢講親野都有曖昧成份,如果唔係言詞間成日令人誤會,果個人早就走頭啦﹗我見佢同你地D男士講野,...
fannyl2012 發表於 2017-05-02 18:38:54 原文
敢又冇咁严重,纲上大家吹吓水,討論吓無傷大雅,但太認真嘅話你就輸了

敢又冇咁严重,纲上大家吹吓水,討論吓無傷大雅,但太認真嘅話你就輸了
LKMAN 發表於 02/05/2017 18:45:16 原文

你唔覺佢講野有D問題既咩?如果唔係搞過曖昧,人地又點會成日都咁樣對佢?如果真係對對方冇意思,晨早用稱呼"老豆"黎解決成件事﹗唔會搞到依家又嬲又唔知點好,仲要上網搵人求教,兼且仲可以咁耐都冇答案
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5...7
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖