香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 聊天室 » 情感世界 » 我應避開與他相見嗎?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...7
支持鍵盤翻頁

回應 #18 大大隻熊

題目: 我應避開與他相見嗎?
問題: 一個男人同我只相識不多於五年的時間, 卻有很多不應存在的謠言發生在我與他的身上

而因為他說的一切謠言, 我給他氣個半死,

講比B男生, B男生問他, 他竟對
B男生說他沒有做過這種事, 更指我誣衊他,冤枉他(係好多次都係咁)

作為主的女兒, 我很難再相信他所說的話,  因為遇了很多次這種事(不應存在的謠言) 情緒難以平伏, 憤怒到氣個半死,

然而我同其他女性朋友感情好, 又俾呢個男人妒忌

各位巴打絲打, 我應避開與他相見嗎?

我應與他斷絕來往嗎?

咁你明白我問的是什麼了吧

愛煮食, 食教會, 愛朋友, 愛自己人
更要愛人如己
因為我愛神因為神先愛我們
哈佬, 我係P仔, 花名: P仔大佬/ 大編輯 / P仔皇上, 請大家多多指教~!!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  大大隻熊
題目: 我應避開與他相見嗎?
問題: 一個男人同我只相識不多於五年的時間, 卻有很多不應存...
愛主更深p 發表於 2017-05-02 13:51:42 原文

其實你已經比左自己答案!

點解還要問?  
11年前既事, 唔記得晒囉~~~~
分享 分享 讚好人數:1查看名單

我係話 :
"我3字來緊" 即係2幾 => 跟個 "男的5X" 拉上無謂的煩惱!
是浪費你自己的時間!...
大大隻熊 發表於 2017-05-02 13:44:17 原文

你意思係, 要我疏遠他?
更要愛人如己
哈佬, 我係P仔, 花名: P仔大佬/ 大編輯 / P仔皇上, 請大家多多指教~!!

回應 #22 大大隻熊

因為我仍在猶疑係咪同佢可以絕交呢條問題

我自己係一個唔想做到咁絕的人, 我唔知應俾咩答案決定點做

我唔想做到咁絕, 因為"今日留一線, 日後好相見"

希望日後佢返到教會,大家仍能打招呼

饒恕佢, 定嬲佢一世, 我唔想咁絕情

可能你認為我用情太深, 但其實我只係唔想做到咁絕本帖最後由 愛主更深p 於 2017-05-02 14:06:09 編輯
更要愛人如己

你意思係, 要我疏遠他?
愛主更深p 發表於 2017-05-02 13:55:02 原文

無話疏遠唔疏遠, 普通朋友, 唔見就算囉~~~~ 不用說太多!

PS : 多點上來CYCLUB, 呢度真心朋友更多!  
分享 分享 讚好人數:3查看名單

回應  大大隻熊
愛主更深p 發表於 2017-05-02 13:56:30 原文

點解??

"猶疑係咪同佢可以絕交"

回應 #26 大大隻熊

猶疑係咪可以同佢絕交, 只係因為我嬲佢,好唔想見到佢上來我而家住緊的呢度搵我
然而我自己係一個唔想做到咁絕的人, 我唔知應俾咩答案決定點做

可能你認為我用情太深, 但其實我只係唔想做到咁絕
更要愛人如己

這就是我問呢個問題的主要原因
更要愛人如己

回應  大大隻熊
我自己係一個唔想做到咁絕的人, 我唔知應俾咩...
愛主更深p 發表於 2017-05-02 13:56:30 原文

我自己係一個唔想做到咁絕的人, 我唔知應俾咩答案決定點做
可能你認為我用情太深, 但其實我只係唔想做到咁絕

++++++++++++++

我回你, 只要當平時見面打招呼的方法就得, 無需刻意做出面的 "絕交" 行為!
因為真係很 "小朋友" 的思想!

你想"今日留一線, 日後好相見" => 得呀! 返教會有好多弟兄, 我唔相信只有佢一個在你的團組入面囉!

回應  大大隻熊
猶疑係咪可以同佢絕交, 只係因為我嬲佢,好唔想見到佢上來我而家住緊的呢度搵我
然而我自...
愛主更深p 發表於 2017-05-02 14:09:23 原文

"只係因為我嬲佢,好唔想見到佢上來我而家住緊的呢度搵我"

佢有你屋企鎖匙嗎?  

佢上來找你, 你只要一句 : "我唔方便請你入來坐, 男女有別, 請自重! 有問題問就返教會在團組內討論! 謝謝!  " (順手關門!)

講完!  
分享 分享 讚好人數:2查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...7
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖