香港公營房屋討論區
主頁 » 交易廣場 » 求職招聘 » 開學啦, 係時候同仔仔女女搵補習!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

開學啦, 係時候同仔仔女女搵補習!

本人為大學生, 會考取得19分, 其中包括2B3C, 中文D英文C, 高考亦取得全科合格
已有4年為幼稚園及小學生補習之經驗
本人有耐心、有責任感, 為學生跟進默書考試及功課

價錢方面亦十分公道, 以每小時計: 幼稚園$50, 小一至小二 $60, 小三至小四 $70  小五至小六 $80(將視乎地點遠近及補習鐘數而有所調整)
牛上街坊或近牛上的可平^^

歡迎家長組團補習, 可以更抵!
(如﹕二人同行, 一人收費。兩個小一一齊補, 每人都係$30)
快d叫埋d同學仔一齊補習啦!

有興趣ge可pm我, 謝謝
分享 分享 讚好人數:0查看名單

[img][/img]

善意提醒樓主

在家補習,人數不多於8人(同一日內)

否則要向教育局註冊為學校,要有註冊証明書

我記得教育條例咁講

樂汶師姐,有錯請指正

善意提醒樓主

在家補習,人數不多於8人(同一日內)

否則要向教育局註冊為學校,要有註冊証明書

我記得...
敏carman 發表於 29/8/2010 22:10

原來有尼個規定, 多謝提醒
不過應該冇8個啦
而家一個都未有

回應 5# wawachung

中五會考數學D級,雖不算太高, 但應付小學生的數學卓卓有餘
以往所教的小學生中, 每當遇到數學上的疑難, 我都能輕易助他們解決

回應  ZzzLAZYzzZ

你是在讀書嗎 ??
是想 part time 嗎 ???
wawachung 發表於 31/8/2010 14:11

係啊
仲讀緊書
屋企經濟麻麻, 生活費要自己賺
想part time, 因要就番學, 時間要彈性,補習就最岩

識得咁諗..真係乖乖...
我到有做Part time ....包裝員, 同D嬸嬸好好傾
現在小學通常會自己爸媽可...
wawachung 發表於 31/8/2010 21:23

我都唔擔心搵唔到ge,其實好多全職番工的爸爸媽媽都唔得閒睇小朋友d功課架
過去幾年我keep住都搵到, 差不多日日都有工開(考試季直頭多到要推敢d),係之前出實習, 先將d補習讓哂俾人

不過公屋可能真係少d, 情願自己教番, 或者搵補習社, 因為平好多
我之前搵到果d都係私人樓/居屋/紀律部隊宿舍
黎尼度都係想搵d同邨近近地ge補習,  收平些少碰下運氣

祝你好運...
學業天天進步..係你補習ge小朋友...
wawachung 發表於 1/9/2010 00:18

承你貴言
講真, 每次見到d小朋友有進步仲開心過我自己有進步啊

咁你E+返學, 可意自己簡時間....
邊科係你強項.....D呢??
壓 傷 的 蘆 葦 、 他 不 折 斷 . 將 殘 的 燈 火 、 他 不 吹 滅 . 他 憑 真 實 將 公 理 傳 開 。(以 賽 亞 書 42:3)

咁你E+返學, 可意自己簡時間....
邊科係你強項.....D呢??
wawachung 發表於 1/9/2010 00:36

返學時間冇得揀, 但可與家長相就
補習都冇話邊科強唔強ge, 總之科科都足以應付小學最艱深的題目, 我之前都補開全科(包括普通話)
就好似學校d老師教書咁, 唔一定學問最好果個就係教得最好的老師
教學時, 主要係睇導師講解得清唔清晰, 係咪有耐性和熱誠
我係個好有耐性ge人, 學生有疑問, 我會耐心解俾佢聽, 到佢明白為止
我亦夠擔講我係有熱誠的, 我肯花時間去自己編d練習俾學生做, 或者幫學生去其他學校搵資源(如﹕問其他學校的學生拎工作紙做參考),
尼d唔係個個補習老師都會有的, 所以之前d家長對尼方面都好滿意, 雖然我從來唔經熟人介紹搵補習, 但9成家長搵到我補, 都係長補的

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖