香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界2人 » 睇到幾時見主任啦~
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

今日收到信~嘩~真係好趕D時間~過幾日就見主任...
新2  G1302xxx  2005年單人   2012年5月轉2人
2017年7月31正式有自己家~~派中心水樓~友愛村,YEAH\^V^/
分享 分享 讚好人數:0查看名單

今日收到信~嘩~真係好趕D時間~過幾日就見主任...
debbyfung1015 發表於 2017-02-01 17:35:02 原文

佢地緊係新年前1~2日寄出無左星期六,一,二 共3日派信
G1302XXXX 擴展2人05/12年 > 16年9月中轉新界, 19/10(網上轉S1) 11/11 (網上轉暫緩) 3/12(解除暫緩) ,10/12 轉S1,28/12(審查),29/12補交文件 ,29/03/17 網上轉S2 ,26/5 S3 ,30/5 S4
01/06 收信派蝴蝶邨 23/06 取匙安居樂業

佢地緊係新年前1~2日寄出無左星期六,一,二 共3日派信
dickli 發表於 2017-02-01 18:19:45 原文

好彩有CY CLUB呢到分享你地經歷過GE話比我知炸~~
唔係如果到收信見主任得幾日真係唔夠時間去準備~
唔係有CY CLUB我都唔合可以上綱睇轉STEP未~仲有好多好多...
新2  G1302xxx  2005年單人   2012年5月轉2人
2017年7月31正式有自己家~~派中心水樓~友愛村,YEAH\^V^/

好彩有CY CLUB呢到分享你地經歷過GE話比我知炸~~
唔係如果到收信見主任得幾日真係唔夠時間去準備~
唔係有C...
debbyfung1015 發表於 2017-02-01 18:25:21 原文

祝妳審查順順利利
G1302XXXX 擴展2人05/12年 > 16年9月中轉新界, 19/10(網上轉S1) 11/11 (網上轉暫緩) 3/12(解除暫緩) ,10/12 轉S1,28/12(審查),29/12補交文件 ,29/03/17 網上轉S2 ,26/5 S3 ,30/5 S4

祝妳審查順順利利
dickli 發表於 2017-02-01 18:26:46 原文

好緊張~好緊張~好緊張.................................................................

好緊張~好緊張~好緊張.................................................................
debbyfung1015 發表於 2017-02-01 18:28:34 原文

放心啦,當去見工一樣...哈哈

同埋張表格唔識填就唔好填,去到問佢教妳填,我當時個主任話你地唔識填係正常 ,唔係亂填再改你地簽名都簽到手軟
我份表格有8成都無填到就拎去 本帖最後由 dickli 於 2017-02-01 18:35:09 編輯

放心啦,當去見工一樣...哈哈
同埋張表格唔識填就唔好填,去到問佢教妳填,我當時個主任話你地唔識填係正常 ...
dickli 發表於 2017-02-01 18:34:18 原文

呢份工等左成十年............

我呢幾日就好似更年期.........完全唔知自己想點....HELP~

好~~我會小心D~~
分享 分享 讚好人數:1查看名單

如果妳經中介,可能試下問佢寫張租單俾妳,叫佢俾最近一個月租單便可,唔駛6個月咁多.....如果佢都唔很寫俾妳...
dickli 發表於 2017-01-30 13:20:16 原文
多謝解答了~
單U025,8/2013 2人編號等同G130藍卡=5/2012
11/2016轉新2,12/2016 S1后暫緩
x/1/2017 S1,21/2/2017審查,18/4/2017 S2,21/4/2017收合格信,12/5/2017 S4,17/5/2017收信派友愛拒絕不計一次
8/6/2017 S2,20/6/2017 S3,22/6/2017S4,23/6/2017收信派定泰樓拒絕

Good luck 。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖