香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界2人 » 睇到幾時見主任啦~
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

咁月份係唔係上年8月至今年1月.我2月頭見主任GE話?
debbyfung1015 發表於 2017-01-28 21:26:21 原文

係,我上次見完主任,兩個多禮拜就收到合格信。
G1281 , 新2,11年申請,
14年審查過額,16年11月中恢復申請,
1/12 見主任,12月通過審查,
17/12 S4, 21/12大興(唔計),30/12拒絕字,7/1批大埔區,
19/1 S3,20/1 S4,27/1廣福問題屋(唔計),6/2拒絕字,
9/3 S2, 23/5 S3, 24/5 S4, 27/5 派富善邨
分享 分享 讚好人數:0查看名單

係,我上次見完主任,兩個多禮拜就收到合格信。
阿貓Cat 發表於 2017-01-28 21:58:59 原文

咁快~~係就好啦~~
新2  G1302xxx  2005年單人   2012年5月轉2人
2017年7月31正式有自己家~~派中心水樓~友愛村,YEAH\^V^/

回應 #12 debbyfung1015

但唔知係咪因為我係恢復申請 ,我個no.已經過晒,所以先咁快。
G1281 , 新2,11年申請,
14年審查過額,16年11月中恢復申請,
1/12 見主任,12月通過審查,
17/12 S4, 21/12大興(唔計),30/12拒絕字,7/1批大埔區,
19/1 S3,20/1 S4,27/1廣福問題屋(唔計),6/2拒絕字,
9/3 S2, 23/5 S3, 24/5 S4, 27/5 派富善邨

G137 新2,2015 藍卡
11/2021 派皇后山

回應 #1 debbyfung1015

你是否已收到信,正常見主任前一星期會收到信,入面有提示要帶既文件,你做散工僱主有報稅同供mpf嗎,如有你要比僱主填返薪金證明,呢張好緊要的 ,有簿仔要打簿顯示齊6個月收入,見主任前一日要打簿比主任睇資產
收藍咭日期:10/2010 (u025xx-1人), 2013/7 轉擴2(G1295xxxx), 2016/3轉新2
25/8/16step1,25/9/16收信3/10/16審查,改期8/11/16, 補交文件14/11/16, 25/11/16 S2,28/11/16 S4,1/12/16收信大興邨高層,9/1/2017終於取匙簽約

回應  debbyfung1015
你是否已收到信,正常見主任前一星期會收到信,入面有提示要帶既文件,你做散工僱主...
superlemon911 發表於 2017-01-28 22:38:53 原文

冇固定僱主我老公個D~隨時有工開幾日,又隨時冇工開好耐~冇MPF
我個次問2712 2712個到佢話叫我到時寫返張聲明~
未收到信,不過睇到幾月幾日見主任上綱個到寫~咁岩呢幾日新年,我諗..應該新年後會收到本帖最後由 debbyfung1015 於 2017-01-28 22:53:05 編輯
新2  G1302xxx  2005年單人   2012年5月轉2人
2017年7月31正式有自己家~~派中心水樓~友愛村,YEAH\^V^/

分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #16 debbyfung1015

禁你見主任應該好快見完,希望你順利
收藍咭日期:10/2010 (u025xx-1人), 2013/7 轉擴2(G1295xxxx), 2016/3轉新2
25/8/16step1,25/9/16收信3/10/16審查,改期8/11/16, 補交文件14/11/16, 25/11/16 S2,28/11/16 S4,1/12/16收信大興邨高層,9/1/2017終於取匙簽約
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  debbyfung1015
禁你見主任應該好快見完,希望你順利
superlemon911 發表於 2017-01-28 23:39:26 原文

希望順利呀真係...緊張呢...

祝如願 。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖