香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區2人 » G12847XXX 唔知重有無機會派蘇屋?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

G12847XXX 唔知重有無機會派蘇屋?
我7月26日先見完主任, 唔知趕唔趕到 蘇屋 呢???同埋老婆有左6個月, 其實會唔會影響派樓時間??
G12847xxx   市2
2016年7月26日 審查
2016年9月09日 轉S2
分享 分享 讚好人數:0查看名單

如果現在報3人一定會影響派樓時間...跟3人隊~

如果未報又有可能派咗樓bb都還未出世...但3人住2-3人單位會好細~

但又如果bb出咗世都未派就一定要報....咁到時都係要排3人隊~

我7月26日先見完主任, 唔知趕唔趕到  呢???同埋老婆有左6個月, 其實會唔會影響派樓時間??
hong37 發表於 2016-08-09 23:29:15 原文

改三人好過,一期派左七成,三成留左比調遷,所以暫時可能無位,下年蘇屋先再有新樓!

現在審完,市2估計11月至12月派樓!本帖最後由 晴先生 於 2016-08-10 00:04:34 編輯
(牡丹樓)陳先生

我7月26日先見完主任, 唔知趕唔趕到  呢???同埋老婆有左6個月, 其實會唔會影響派樓時間??
hong37 發表於 2016-08-09 23:29:15 原文

說實話,2至3人單位真係好細,三個人住就係住唔過,但你審查時無講有小朋友?

家庭人數(包括已滿16周的胎兒)
(牡丹樓)陳先生

回应  晴先生
今日市2派蘇屋高層呀
真係遲到好過早到
kamtam 發表於 2016-08-10 00:10:57 原文

是之前預留靚單位,樓主7月先審,最快都要11月派
(牡丹樓)陳先生

回应  晴先生
今日市2派蘇屋高層呀
真係遲到好過早到
kamtam 發表於 2016-08-10 00:10:57 原文
妳間新樓好正!睇到獅子山
(牡丹樓)陳先生

回应 #7 晴先生

搞錯左 未搞掂就post左出黎 本帖最後由 kamtam 於 2016-08-10 00:22:33 編輯
肉不琢,不成醬
人不學,話之你

有同個主任講,同比埋醫生証明佢地,佢話會幫我處理.

恭喜晒KAMTAM 收樓
G12847xxx   市2
2016年7月26日 審查
2016年9月09日 轉S2

回应  晴先生
搞錯左 未搵掂就post左出黎
kamtam 發表於 2016-08-10 00:17:57 原文

今次預留靚單位正係正到震!

下個月開始派舊樓
(牡丹樓)陳先生

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖