香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區3人 » 見主任一問
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

見主任一問
見主任時要提供幾多個月內銀行户口紀錄?本人冇存摺。是否可以去銀行叫職員提供返?
9/2011.   收藍卡1283xxxx市3
6/2016.   S1     7/2016  見主任   7/2016取消申請   1/2017恢復申請   2/2017批准恢復申請     2/2017 S1  3/2017 S2  24/3 S3- S4   7/4派安泰

分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #1 Cml2005

6个月概月結单。 收手續費

沒錯,向銀行print 6 個月

或是自己用l 電腦上綱編
安達

見主任時要提供幾多個月內銀行户口紀錄?本人冇存摺。是否可以去銀行叫職員提供返?
Cml2005 發表於 2016-07-08 00:21:33 原文

銀行戶口只須審查前一日的結餘紀綠... 你又可以到審查嗰朝早到銀行櫃圓機查詢結餘然後列印記綠便可~
樓上幾位有無審查過架?!本帖最後由 jp_dannywong 於 2016-07-08 02:36:16 編輯
分享 分享 讚好人數:2查看名單

銀行戶口只須審查前一日的結餘紀綠... 你又可以到審查嗰朝早到銀行櫃圓機查詢結餘然後列印記綠便可~
樓上...
jp_dannywong 發表於 2016-07-08 01:48 原文

其實按規定應該係要帶6個月月結單,但係現實中帶到去好多主任都係完全唔睇(除非你月結單係唯一證明得到你支薪金額的文件),亦都唔會收。我就係網上印左成厘米厚ge月結單主任冇理過,浪費左我成三十幾張紙

樓主可否網上查月結單的?如果我係樓主,而真係只有問銀行先拎得返月結單,我應該會慳錢唔去銀行比錢印月結單住,只去atm印前一日結餘,萬一到時主任真係問到要睇月結單先同佢講冇,佢話要補的話先去銀行申請。
擴2 g1292-95(12年1月登記)
16年12月 第一次派水泉澳山泉樓
17年3月 簽約,自此以後淡出Cyclub
詳盡輪候歷程請參閱「自我介紹」
由於本論壇不支持google form, 山泉CY會員佔領計劃&四期預派報喜表就此完結, 不便之處, 敬請原諒
分享 分享 讚好人數:1查看名單

當時主任都無睇月結單,只叫我即刻去櫃員機襟張單佢睇
擴2- G12893xx
s1-Nov 2011, s2-Nov 2013,
s3-15/08/16, s4-18/08/16, 20號收信派映泉, 07/12/16派匙

回应 #6 LittleTina

你見的主任好多野都唔睇, 投注戶口又話唔睇,銀行戶口只睇結餘, 係咪你有好多文件,佢唔知
攪得邊樣
市3 no.12824xx
28/10 s3
31/10 s4
派正達

主任睇最近一個月月結!我幾個戶口都無銀行發出月結!只能上網印返最後有幾多錢就Ok!
G1273 市3 2016年5月頭S1
2016年6月S2  2016年7月13日S3
2016年7月15日S4 2016年7月23日收信 安達邨善達樓

回应  LittleTina
   你見的主任好多野都唔睇, 投注戶口又話唔睇,銀行戶口只睇結餘, 係咪你有好多文...
okchaichai 發表於 2016-07-08 09:55 原文

我真係乜都準備得好足比佢,佢就好似樣樣都唔想睇咁…
佢有提話當日好多case,已經延遲左好多,單單遲少少耐左少少咁…
所以佢都想快d搞掂我比我走……

當日我審查詳情
http://cyclub.happyhongkong.com/redirect.php?pid=3243063本帖最後由 LittleTina 於 2016-07-08 10:43:47 編輯
擴2 g1292-95(12年1月登記)
16年12月 第一次派水泉澳山泉樓
17年3月 簽約,自此以後淡出Cyclub
詳盡輪候歷程請參閱「自我介紹」
由於本論壇不支持google form, 山泉CY會員佔領計劃&四期預派報喜表就此完結, 不便之處, 敬請原諒
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖