香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 尋日去左睇天悅悅榮, 環境不錯呀
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

尋日去左睇天悅悅榮, 環境不錯呀
我走左上去睇下地方,環境不錯呀,希望谷友會派到啦
因為我第一次拒絕左  
2016年7月4日第一次派天水圍天悅(拒絕)
2016年9月14日第二次派屯門湖景邨(拒絕)
2016年11月12日房屋署接受指定大埔區
2017年5月24日收信終於第三次- 派大埔
發現大埔好多好人,希望各位盡快上樓
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #1 涼粉妹pill

唔好因為唔係新樓而拒絕。排得公屋就要自己就間屋。慢慢就習慣架喇!先脫貧,改善生活,運就會來到。
G12702XXX 2011年1月收藍卡 2012年12月擴3轉市3
2015年3月市3轉擴3。3月網上轉審查階段。5月13日見主任
2015年7月1日 S2 2016年6月16日S3
2016年6月17日S4 2016年6月22日收信,水泉澳嶺泉樓高層
2016年6月27日簽同意書,2016年8月1日拎匙
分享 分享 讚好人數:7查看名單

因為我第一次拒絕左  
涼粉妹pill 發表於 2016-07-07 09:40 原文

已經拒絕了嗎?個人覺得就有d可惜的。
因為新界4人通常最多都係中屯門舊樓…有天水圍哥d比較新d的都好難得…
4人隊派大埔北區都太難了,前面仲大把人指定左地區…
唯有祝福你黎緊兩次唔會派得太差啦…
擴2 g1292-95(12年1月登記)
16年12月 第一次派水泉澳山泉樓
17年3月 簽約,自此以後淡出Cyclub
詳盡輪候歷程請參閱「自我介紹」
由於本論壇不支持google form, 山泉CY會員佔領計劃&四期預派報喜表就此完結, 不便之處, 敬請原諒
分享 分享 讚好人數:1查看名單

因為我第一次拒絕左  
涼粉妹pill 發表於 2016-07-07 09:40:59 原文

點解唔上去睇睇環境再決定呢?
G1282xxxx (擴2 -->市2)
2/2/2016 沙角邨 (欠債問題單位)
4/5/2016 長康邨超低層
30/6/2016 順天邨
終於有個家~

已經拒絕了嗎?個人覺得就有d可惜的。
因為新界4人通常最多都係中屯門舊樓…有天水圍哥d比較新d的都好難得...
LittleTina 發表於 2016-07-07 10:02:42 原文

我明白呀,因為我家中有人長期病患,希望想住番北區呢邊方便睇醫生

點解唔上去睇睇環境再決定呢?
karina1124 發表於 2016-07-07 10:04:20 原文

我明白呀,因為我家中有人長期病患,希望想住番北區呢邊方便睇醫生

涼粉妹pill 發表於 2016-07-07 10:04 原文

你明白就好了,怕你第時後悔,最緊要為自己當初的決定負責。
建議如果可以的話,試下搵醫生信申請指定地區啦,咁樣會安全d,雖然未必可以批但試下無妨。
擴2 g1292-95(12年1月登記)
16年12月 第一次派水泉澳山泉樓
17年3月 簽約,自此以後淡出Cyclub
詳盡輪候歷程請參閱「自我介紹」
由於本論壇不支持google form, 山泉CY會員佔領計劃&四期預派報喜表就此完結, 不便之處, 敬請原諒

你明白就好了,怕你第時後悔,最緊要為自己當初的決定負責。
建議如果可以的話,試下搵醫生信申請指定地區...
LittleTina 發表於 2016-07-07 10:07:34 原文

我會呀,因為有醫生信件安全D,

回應 #2 taddy58 說得好!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖