香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區3人 » 好與唔好,請各位給予意見,收信派富山邨
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...12
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

好與唔好,請各位給予意見,收信派富山邨
好與唔好,請各位給予意見,收信派富山邨
1261~~市3   
分享 分享 讚好人數:0查看名單

柯屎中

富山唔好在舊d同近火葬場,好在落鑽石山好方便,小巴好密,巴士都好多選擇,近學校村,有小朋友番學好方便
分享 分享 讚好人數:1查看名單

富山唔好在舊d同近火葬場,好在落鑽石山好方便,小巴好密,巴士都好多選擇,近學校村,有小朋友番學好方便
Maggielwh 發表於 2016-06-11 23:02:19 原文
唔知呀,上網查過係好舊,但吾知是否靠近火葬場,所以才想大家俾多D意見,我冇想求要新樓,但舊樓也想知道交通或其它是否便利,唉…
1261~~市3   

唔知呀,上網查過係好舊,但吾知是否靠近火葬場,所以才想大家俾多D意見,我冇想求要新樓,但舊樓也想知道...
mo謝 發表於 2016-06-11 23:07:13 原文

富山村隔離係火葬場,但交通算方便,好多車落鑽石山地鐵站,落山轉個灣就到(我有家人住附近屋苑所以知)

富山村隔離係火葬場,但交通算方便,好多車落鑽石山地鐵站,落山轉個灣就到(我有家人住附近屋苑所以知)
Maggielwh 發表於 2016-06-11 23:09:51 原文
但信上冇寫有幾大(幾尺)所以又吾知係唔係好細
1261~~市3   

隔離不但有火葬場,再行過些小仲有殯儀館
不過學校網唔錯,小學有保良局,中學有保一,brand one 頭中學

但信上冇寫有幾大(幾尺)所以又吾知係唔係好細
mo謝 發表於 2016-06-11 23:13:51 原文

親身去睇下先決定吧
市三 G1252
安達->啟德居屋

火葬場
肉不琢,不成醬
人不學,話之你

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...12
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖