香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 彩福邨 » 11室間格,想請教意見
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

11室間格,想請教意見

圖是彩樂樓11室間格平面圖,想請教各位意見,有沒有人這樣間房。
圖中小房的間用搪門,床是雙層,下層書枱(電腦枱)+衣櫃,上層睡覺
圖中未放飯枱及電視櫃。尺寸並不精確,比例大致可以接受。
[attach]16704[/attach]
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
(:|)
分享 分享 讚好人數:0查看名單

好似好晒位咁既?如果係入門口左邊間兩房會唔會見洗D呢?個人中意個廳有窗~

冇冷氣?

細房會唔會太細呢!
100 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

聽人講大門對床頭5好

細房冇位行

好似好晒位咁既?如果係入門口左邊間兩房會唔會見洗D呢?個人中意個廳有窗~...
MaggieWong 發表於 2010-5-23 15:06

我都中意咁做,不過兩公婆有分歧

細房冇位行
carman 發表於 2010-5-23 16:58

係呀,唔使點行嫁,一入去就係書枱,爬上去就瞓覺,正!

回應 5# 格古LOK
到時先左調右調挂。所以要先搞好個框先。
風水既野,唔係人人都受,目前最緊要住得舒服先。

係呀,唔使點行嫁,一入去就係書枱,爬上去就瞓覺,正!
pop_king 發表於 2010-5-23 17:34

要行得舒服架

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖