香港公營房屋討論區
主頁 » 本港基建與民生 » 學校&教育制度 » 幼稚園入讀問題,點算好?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...6
支持鍵盤翻頁

幼稚園入讀問題,點算好?
3個estates得2間幼稚園,
去邊度讀好???

潔心full咗,
小樹苗又full咗。
難道一定要去學費貴50%嘅淘大&德福????

定系讀幼稚園都要跨區???
Improvement.....
分享 分享 讚好人數:0查看名單

真系好鬼serious!!!!!!

3個estates得2間幼稚園,
去邊度讀好???

潔心full咗,
小樹苗又full咗。
難道一定要去學費貴50%嘅淘大&德...
vikkicheung 發表於 2010-5-22 01:59

咁快滿!
初頭都諗住搬左係附近讀,最後老婆決定,讀返旺角呢間,K3 完升小一,先係返牛頭角讀
100 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

咁快滿!
初頭都諗住搬左係附近讀,最後老婆決定,讀返旺角呢間,K3 完升小一,先係返牛頭角...
chacha 發表於 2010-5-22 02:44

但系要個細路日日騰嚟騰去,都系一個問題!!
我見好多媽媽都話full嚕@@

ps:你都系派到彩德??

我都係派彩德,
但係乜都未定,咪唔攪住囉,誇區都冇辦法啦,一係啟業、彩雲或官塘。
如果附近冇得簡,不如讀返讀開0個間,辛苦哂老婆或者簡撘校巴。
100 字節以內

我小朋友在鑽石山讀,坐校車,小兒交左學卷後學費$17蚊

我小朋友在鑽可山讀,坐校車,小兒交左學卷後學費$17蚊
dv-oto 發表於 2010-5-22 11:20

都好平喎,我個女0個間,K1 交 $24X,K2 交 $12X
100 字節以內

你小朋友嘅校車咁平嘅!!
我今日去咗啟業村嗰間,佢話校車要$4xx/per month呀!!!

今日問咗潔心同埋小樹苗都話有位,
但系d街訪就系話冇曬位!!!嚇死人....

你囝囝系鑽石山邊間呀??好唔好咖??
我唔敢搵咁遠,好驚冇校車!!

我都係派彩德,
但係乜都未定,咪唔攪住囉,誇區都冇辦法啦,一係啟業、彩雲或官塘。
如果附近冇得簡,不如...
chacha 發表於 2010-5-22 03:02

你講咗唔要彩德啦???

下年再等派市區嘅樓可能位置冇咁方便!!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...6
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖