香港公營房屋討論區
主頁 » 交易廣場 » 求職招聘 » 我想翻工
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5
支持鍵盤翻頁

我想翻工
大家有冇工作介紹阿?
m記...肯德基....就算啦
一來學唔到野,二來人工太低
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 1# ben-00

其實咩工都學到野 , 不過M記人工就真係低D ~

你咩年紀咩學歷呀?
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。

三更半夜好想瞓,但睇倒呢個貼就身痕。。。。。
首先個標題係"我想翻工"??!!如果樓主想做文職的話,請先習慣睇清楚自己所做的有沒有問題才發送出去,這點好緊要。。。。。再者,唔先"搵"工,又如何有工"返"??!!
對人工有要求,無問題,請先了解自己能力,能力大致分"學歷","工作經驗",樓主有何種程度的學歷可以告知大家嗎?有沒有工作經驗?在甚麼機構工作過?有多少年工作經驗?有沒有前僱主的推荐信?
樓主其實想搵咩工自己心中有無目標?人工要求幾多?上班時間有無要求?0900-1800?返五日工?要OT得唔得?假期要返工得唔得?輪班得唔得?壓力大得唔得?通宵工得唔得?要出街得唔得?不能盡錄。。。。。如果你想他人介紹,都要有指引,否則如何介紹工作給你?呀!!仲有,想請人幫忙時應該講咩呀?!。。。。。
理想與現實唔成正比既事情是唔會發生,我都想做大公司既CEO,不過我盲字都唔識多個,呢啲唔叫有理想,只叫有妄想。。。。。麥記肯德基周不時有外藉人仕光顧,斷估唔會個個都識用廣府話落柯打啩。。。。。一份人工低唔夠喉?做多份兼職幫補吓得唔得?馬死落地行,小弟都曾經試過0900-1800 & 2300-0700既返工生活,雖則唔是維持好長時間,但自己努力過亦知自己極限所在,我是食飽飯無屎柯麼?!唔是,是鬼叫自己渣,無計。。。。。樓主有無興趣試下?幾好架,無時間使錢,又多份收入。。。。。
眼瞓添,明天再睇睇有無嘢補充。。。。。
凸凹凸凹凸凹凸凹凸突翕會員貓貓樣
分享 分享 讚好人數:3查看名單

回應 3# 貓貓樣

真係好有理由懷疑你係耶穌投胎托世 ~

回應  貓貓樣

唔通你前世係耶穌?
VickYeung 發表於 2010-5-13 01:35

典解?

回應 5# 貓貓樣

改咗 ~
你自己唔覺得?

爺鬚用口翕,我就用手揼,唔同既。。。。。
禾港嘢右句句刀有骨,唔似得呀爺鬚咁好脾氣。。。。。

三更半夜好想瞓,但睇倒呢個貼就身痕。。。。。
首先個標題係"我想翻工"??!!如果樓主想做文職的話,請...
貓貓樣 發表於 2010-5-13 01:31

樓主想搵文職,先要學好中文

回應  貓貓樣

改咗 ~
你自己唔覺得?
VickYeung 發表於 2010-5-13 01:38

你拱樣即是曲線話我煩喇是唔是先家陣?咁我以後是唔是收聲好啲,做CDROM?!。。。。。

大家有冇工作介紹阿?
m記...肯德基....就算啦
一來學唔到野,二來人工太低...
ben-00 發表於 2010-5-13 00:41

唔知呢份0岩唔0岩你

急聘厨房總厨返早上7:30放下午5:30,星期六收三點,休紅日。午市打汁水煑快餐,下午預貨。有五個女工幫手薪金面議。

http://ylcc.happyhongkong.com/redirect.php?tid=1992&goto=lastpost#lastpost

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖