香港公營房屋討論區
主頁 » 本港基建與民生 » 交通&道路 » 幫幫我..銅鑼灣上班問題
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

幫幫我..銅鑼灣上班問題
本人在彩盈單位快裝修完準備搬入,但我係銅鑼灣番工[番夜班酒吧]
我想問銅鑼灣去官塘的小巴會晤會經過彩盈或者附近...陶大阿等等
一直擔心呢個問題怕半夜沒車番歸,唔該邊個知可以告訴我嗎..謝謝
如果可以的話有沒車可以去銅鑼灣[地鐵除外],時間=金錢
分享 分享 讚好人數:0查看名單

鵝頸橋下面有去觀塘的紅van可以係一入淘大方向的嘉和園附近落車.

至於去銅鑼灣方向, 你可以係淘大花園對面個巴士站附近會有紅van去灣仔銅鑼灣經過!!

好快架...

原帖由 賈定珍 於 2008-8-18 07:37 發表
鵝頸橋下面有去觀塘的紅van可以係一入淘大方向的嘉和園附近落車.

至於去銅鑼灣方向, 你可以係淘大花園對面個巴士站附近會有紅van去灣仔銅鑼灣經過!! ...

唔該晒^_^,禁快有人答到我既!!附近洛車就好了,要行下都沒所謂

原帖由 bda 於 2008-8-18 07:47 發表
好快架...

yes, 坐過la~! 請結好安全帶................
HKBN 100MB寬頻喎~ 30都冇呀!!!

咁請問返朝九晚六有冇小巴!thx!

應該有既, 不過朝早驚你難上到車.

原帖由 賈定珍 於 2008-8-20 00:48 發表
應該有既, 不過朝早驚你難上到車.
thank you!

原帖由 maggieho516 於 2008-8-19 23:43 發表
咁請問返朝九晚六有冇小巴!thx!

其實朝早d101都幾密架, 我試過坐過一架唔停隧道口添

原帖由 盈富街坊 於 2008-8-20 09:26 發表

其實朝早d101都幾密架, 我試過坐過一架唔停隧道口添
thank you!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖