香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 興建供應 » 4人第1次派順利,不開心
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5
支持鍵盤翻頁

4人第1次派順利,不開心

請問有咩建議可以再快D派第2次?
因為我地個號碼系好前1146XXX(系加過人口AND轉市區)

派順利井字屋,好無天理~

各位有咩可以快D派第2次?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 1# richardya

唔洗唔開心架,第一次多數都係豬頭骨架,去順利睇樓果時,同屋村主任講,你唔要既原因,同想要咩地方同樓層啦~

當然房署俾唔俾又另一回事,但起碼你爭取左啦係咪?

我第一次都係派順安,我老公仲話幾好丫
市區,又近奶奶,
跟全我問佢, D樓都有幾十年喇,仲要係行樓梯(派4樓無升降機)
唔通住多廿年等佢拆,跟住再搬呀,
我最終連睇樓都唔去, 直接打去房屋署,
數比佢聽點點點.......點點點.......
點點點.......

之後再等就派到牛上新樓, 正呀!!
當然都要等多一年啦 ...

第二次..我派到順天...第三次中  彩德

我有朋友都有類似情形

好多人都唔係第一次就岩心水的,一般都要揀幾次
再等等吧

回應  richardya

唔洗唔開心架,第一次多數都係豬頭骨架,去順利睇樓果時,同屋村主任講,你唔要既原因,...
MaggieWong 發表於 2010-3-27 20:26

等半年?1年,都不知道等幾耐~
就系因為申請公屋。我停做野成年了。
無止境的等待令人疲累

第二次..我派到順天...第三次中  彩德
dvzz 發表於 2010-3-27 21:02

你申請了幾年?
我第一次都係派順安,我老公仲話幾好丫
市區,又近奶奶,
跟全我問佢, D樓都有幾十年喇,仲要係行樓梯(派4樓無...
laamlaam1010 發表於 2010-3-27 20:38

在沒有那個心情去期待1年了。
等下1次派又未必是心水。

我有朋友都有類似情形

好多人都唔係第一次就岩心水的,一般都要揀幾次
再等等吧...
ZzzLAZYzzZ 發表於 2010-3-27 21:42

真的沒力氣等。。

回應 6# richardya

都等左咁耐喇,不爭在再等多幾個月啦,希望在明天!加油!祝你下次派到心水樓啦~

而家公屋太多人輪候
市區更加多人爭

回應  richardya

都等左咁耐喇,不爭在再等多幾個月啦,希望在明天!加油!祝你下次派到心水樓啦~ ...
MaggieWong 發表於 2010-3-27 21:59

等,媽媽她的心裏又流下眼淚。。
我不忍心看到她。。 等多幾個月,又不是必然得到心水。

而家公屋太多人輪候
市區更加多人爭
ZzzLAZYzzZ 發表於 2010-3-27 22:02

04年申請,都成6年了。

回應 9# richardya

咁你們想放棄嗎?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖