香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 擴市2人 » 要唔要理佢??
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3
支持鍵盤翻頁

要唔要理佢??
我突然諗起之前單人身份期間買過保險~大約5~6年前~~
但供左幾個月就冇錢供,跟住份保險冇左...
如果到時見主任洗唔洗同佢講...

另外想問多樣野...其實洗唔洗報強積金,我問過審查完GE朋友佢就話唔洗..
不過想在問下有個知字

THX~解答~~ 本帖最後由 debbyfung1015 於 2015-10-14 10:28:00 編輯
新2  G1302xxx  2005年單人   2012年5月轉2人
2017年7月31正式有自己家~~派中心水樓~友愛村,YEAH\^V^/
分享 分享 讚好人數:0查看名單

報埋會好D,報左佢吾計吾計系佢既事,但你吾報就系你既問題,無謂俾機會別人揪稱你啦.
G128XXXX  擴3   13/10/11 藍卡
14/10/16 S3   18/10/16 S4
22/10/16  收信水泉澳-竹泉中層

U036 擴1

報埋會好D,報左佢吾計吾計系佢既事,但你吾報就系你既問題,無謂俾機會別人揪稱你啦.
Joycehuang 發表於 2015-10-14 10:41:08 原文

咁應該點報請問...??定就咁同主任講到時問佢點做??
我連過數供保險個銀行戶口都冇左最近.....
新2  G1302xxx  2005年單人   2012年5月轉2人
2017年7月31正式有自己家~~派中心水樓~友愛村,YEAH\^V^/

出左審查日期未啊
G1307… 2012-06藍卡,2016-5-13申請加名轉擴六。
2018-2-1,S1。2018-3-10,有日期。2018-3-22,見主任。2018-5-29,S2。2018-6-9,s3。2018-6-12,S4。2018-6-14,梨木樹二邨5座二樓(實則一樓)。2018-6-21,早上電話確認拒絕,晚上電腦更新轉拒絕字。2018-7-13,S2。2018-8-17,葵芳邨接受。

出左審查日期未啊
mak云 發表於 2015-10-14 11:11:50 原文

未有咁快到我 我只係突然諗起D問題,所以問下大家

回應 #6 debbyfung1015

而家擴二派得甘快,好快再審查了
G1307… 2012-06藍卡,2016-5-13申請加名轉擴六。
2018-2-1,S1。2018-3-10,有日期。2018-3-22,見主任。2018-5-29,S2。2018-6-9,s3。2018-6-12,S4。2018-6-14,梨木樹二邨5座二樓(實則一樓)。2018-6-21,早上電話確認拒絕,晚上電腦更新轉拒絕字。2018-7-13,S2。2018-8-17,葵芳邨接受。

回應  debbyfung1015
    而家擴二派得甘快,好快再審查了
mak云 發表於 2015-10-14 11:23:04 原文

我諗佢等128個班上左樓先審....最好就到差唔多接近上樓號碼先審查....
咁查完冇耐就可以上樓啦~~
在加上之前塞左咁耐車...正係攪佢地上樓都有排我諗本帖最後由 debbyfung1015 於 2015-10-14 11:26:29 編輯

回應 #8 debbyfung1015

系啊,你睇我地擴三,審左甘耐都無,等到無曬心情了

回應  debbyfung1015
    系啊,你睇我地擴三,審左甘耐都無,等到無曬心情了
mak云 發表於 2015-10-14 11:27:32 原文

我朋友都係擴三..佢都同我講早兩年以經審查,我都以為佢好快到...點知原來上到黎先發現有D就快第二次審查...
真係好心佢唔好咁早審人地好似比希望..跟住又唔知拖幾耐,個種心情好難受講真

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖