香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 銀河苑 » 分享下 銀河苑按揭 事宜~
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...6...8
支持鍵盤翻頁

回應 #47 chloewing
請問回贈是否1.7% , 根據借貸銀碼
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  chloewing
請問回贈是否1.7% , 根據借貸銀碼
issac1998 發表於 2018-02-07 14:33:32 原文

是的. 但需要俾多1.7%首期,然後第一期供款後會全數退回。

就好似#24 aajkwong 所講:

實際係 自已拎多1.7%做首期在律師樓交收. 跟手銀行就REBATE 1.7%俾你.
REFER :
http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=180112

如果手頭鬆動, 揀 1.7%
如果好需要現金,就揀 1%
銀河苑
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #53 chloewing

我都用左恒生,1.7回贈,送金狗同4張戲飛

我都用左恒生,1.7回贈,送金狗同4張戲飛
Edmondlui 發表於 2018-02-08 13:17:16 原文

請問恒生1.7%回贈, 需不需要拎多1.7%首期出來,才可REBATE1.7%?

請問恒生1.7%回贈, 需不需要拎多1.7%首期出來,才可REBATE1.7%?
aajkwong 發表於 2018-02-09 14:12:23 原文

只要高過1%回贈,都需要自己比左先。

我今日打左俾律師樓,佢叫我六七月先開始申請按揭,之後先上去律師樓.我問佢會唔會趕唔切, 佢地回覆係依家太早做。

我今日打左俾律師樓,佢叫我六七月先開始申請按揭,之後先上去律師樓.我問佢會唔會趕唔切, 佢地回覆係依家...
Linar 發表於 2018-02-09 16:19:28 原文

師妹你係邊個屋苑

aajkwong 發表於 2018-02-09 14:12:23 原文

要自己比左先

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...6...8
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖