香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 各類調遷 » 寬敞戶調遷 » 寬敞戶搬屋問題
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

15個紙箱裝雜物 裝衫 裝書 搬咗張飯枱 電腦 直立式風扇
WINKYCHAN 發表於 2021-05-09 16:02:39 原文
除左15個箱都不算多野搬啊,洗衣機,電視台,電腦台,椅子買過新所以冇搬啊?我要搬埋呢d
佢地d紙箱唔知可以裝到幾重既野呢?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

除左15個箱都不算多野搬啊,洗衣機,電視台,電腦台,椅子買過新所以冇搬啊?我要搬埋呢d
佢地d紙箱唔知...
Babyonline 發表於 2021-05-09 17:03:41 原文
洗衣機有報但最後決定唔搬 電腦因為我係用一睇成型嗰種,慳地方所以本來就冇買電腦枱 舊居電視好mini同埋係舊型號,留返畀下手睇下啱唔啱駛。啲箱自己摺(會畀兩卷封箱膠紙你)我有一兩箱係書嚟比較重,so far都冇穿底 你如果擔心某啲嘢好難裝箱都可以另外用紅白藍裝,我當時都有用兩個尼龍袋,雜物嘅話總之你自己裝得哂佢會幫你搬上車,所以唔駛擔心佢話多一兩件/某箱裝太重唔幫你搬,只係裝箱真係執到頭暈暈,搬前一日仲畀我老公鬧我唔識執嘢,執極都未執完
19/10/17 收匙簽約!7年長跑結束!
安居樂業!
分享 分享 讚好人數:2查看名單

咁遠又要搭船都係6000好似唔算貴吧 同邨搬應該平好多?
Babyonline 發表於 2021-05-09 17:00:08 原文
正常係。而且又係市區,應該平好多。我當時最擔心冇公司接我單,不過都好易搵,差在係收幾多錢。你周圍問咗價先啦!
安居樂業!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

洗衣機有報但最後決定唔搬 電腦因為我係用一睇成型嗰種,慳地方所以本來就冇買電腦枱 舊居電視好mini...
WINKYCHAN 發表於 2021-05-09 17:34:58 原文
我打算去陶寶買幾個紅白藍返黎穩陣d 下手真係要多謝你先你得啦,有電視送

我自己一個執有排執,好彩房曙比兩個半月時間準備咋,可以慢慢執d
最煩唔係執野,係我唔想掉左我媽咪d野 ..eg:佢坐過既輪椅,佢既衫...一諗到呢d就唔知點好會喊左出黎,今日先喊左兩次本留言最後由 Babyonline 於 2021-05-09 18:03:59 編輯
分享 分享 讚好人數:2查看名單

正常係。而且又係市區,應該平好多。我當時最擔心冇公司接我單,不過都好易搵,差在係收幾多錢。你周圍問咗價...
WINKYCHAN 發表於 2021-05-09 17:40:10 原文
搞掂哂就安心啦
係邊度搵呢d搬屋公司架?

我打算去陶寶買幾個紅白藍返黎穩陣d 下手真係要多謝你先你得啦,有電視送
我自己一個執有...
Babyonline 發表於 2021-05-09 18:02:07 原文
懷念親人掉眼淚係好正常的,
不需強忍,

好好的活,

每日過得好,

就是完成母親的心願!

同村的細單位可能只有180呎是200呎,
好好考慮斷/捨/離!

保留物品同自己生活空間

取個平衡吧!

大個了,要獨立成長,,

自立堅強  
屋邨異地     風月同天
分享 分享 讚好人數:4查看名單

搞掂哂就安心啦
係邊度搵呢d搬屋公司架?
Babyonline 發表於 2021-05-09 18:02:47 原文
我都係上網搵架咋 google搵搬屋公司 見有電話/wts/fb咪問下價 不過樓上話倒垃圾(?)介紹,如果你同邨搬同邨近近地都可以問下~
安居樂業!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

懷念親人掉眼淚係好正常的,
不需強忍,
好好的活,
每日過得好,
就是完成母親的心願!
同村的細單...
安居62 發表於 2021-05-09 18:33:25 原文
太掛念母親,覺得自己冇好好孝順佢,一諗到佢咁錫我d眼淚就控制唔到

係呀,派左183尺單位,都不錯啦算大

我都係上網搵架咋 google搵搬屋公司 見有電話/wts/fb咪問下價 不過樓上話倒垃圾(?)介紹,如果你同邨搬...
WINKYCHAN 發表於 2021-05-09 18:53:06 原文
我頭先上網搵左,仲未有人覆,可能星期唔開工?  係呀等我去問下先

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖