香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區2人 » 答咗等於无答
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...13
支持鍵盤翻頁

我E家心大心細
lomeion 發表於 2014-06-27 13:24:10 原文

擴屋市區範圍好大,遠至東涌,青衣,葵涌,荃灣,沙田(包括大圍及馬鞍山),仲有近你嘅將軍澳。
派得遠都幾煩。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

轉擴分分鐘荃青葵,東涌,
臨門一腳,踩C,不甘心,

轉擴分分鐘荃青葵,東涌,
臨門一腳,踩C,不甘心,

lomeion 發表於 2014-06-27 13:37:53 原文

如果你在中環,金鐘一帶返工,咁荃灣葵涌就啱哂。

扩屋市区範围好大,远至东涌,青衣,葵涌,荃湾,沙田(包括大围及马鞍山),仲有近你嘅将军澳。
派得远都...
ChengFat 发表於 2014-06-27 13:36:01 原文

真係好煩,我老公返港島東!
TKO最好,世事豈能盡意!

回应  lomeion
    转区等一两个月先转到,妳 no.  过咗应该即派,一定快过市区,问题係扩展区唔知派边...
ym789 发表於 2014-06-27 13:35:24 原文

仲要等一两個月,唔轉都差不多叫糊,
派澤安都好過荃青葵!

回應 #20 lomeion

希望啦!仲係step 2……!   

真係好煩,我老公返港島東!
TKO最好,世事豈能盡意!
lomeion 發表於 2014-06-27 13:44:50 原文

近地鐡,度度都方便。

回應 #1 lomeion

我前面仲有1万人啊!没办法啦!面对现实了!
G1245 市3
2012年10月 通過審查
2015年12月 step 3

近地鐡,度度都方便。
ChengFat 发表於 2014-06-27 13:52:39 原文

如果轉擴,我都唔理那裡,
問題是轉擴都要一两個月,
唔轉都等叫糊la, 轉又死唔轉又死!

唔想再捱貴租,等擠迫調迁完结後就轉區啦。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...13
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖