香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區2人 » 有關公屋入息審查
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

如我兼職每月4千令,老公比的養費是1萬元
是否會計我每月入息是1萬4千幾
或是當我每月4千令,另外的是資產?
bb83883 發表於 2014-08-02 13:13:47 原文

都是果一個情況, 養費是否法庭批的!

另外小心如有小朋友, 你們一直個免税額點報!?

男方有無上報養費一項!
還我河山 復我熊國
分享 分享 讚好人數:1查看名單

如我兼職每月4千令,老公比的養費是1萬元
是否會計我每月入息是1萬4千幾
或是當我每月4千令,另外的是資產?
bb83883 發表於 2014-08-02 13:13:47 原文
會計每月入息是1萬4千幾....
no,1284  擴2
9/13 step1,1/14,step2
16/7月20日,網上轉市2  12/8/16,s2 ,22/8 s4
分享 分享 讚好人數:0查看名單

會計每月入息是1萬4千幾....
sam1688 發表於 2014-08-02 14:00:41 原文

係囉,我都會估係當1萬4千幾,但有一問題,官就算批左1萬的話,但實質佢又無比到咁多,咁又點呢?

都是果一個情況, 養費是否法庭批的!
另外小心如有小朋友, 你們一直個免税額點報!?
男方有無上報養費一項...
"666" 發表於 2014-08-02 13:57:27 原文

都是果一個情況, 養費是否法庭批的!>>>>>>>>>是
另外小心如有小朋友, 你們一直個免税額點報!?>>>>>>未報,但應該免稅額是他
男方有無上報養費一項...>>>>公屋會無佢份,因為我地離婚呀

係囉,我都會估係當1萬4千幾,但有一問題,官就算批左1萬的話,但實質佢又無比到咁多,咁又點呢?
bb83883 發表於 2014-08-02 14:12:42 原文
沒比你要問房署點報,
no,1284  擴2
16/7月20日,網上轉市2  12/8/16,s2 ,22/8 s4

沒比你要問房署點報,
sam1688 發表於 2014-08-02 14:30:35 原文

就是呢個問題= ="
官法令是一萬,但實質未能個個月一萬的
就因為咁如到時佢地話有一萬我又兼職無拉拉過左額,但佢又無比到1萬咁....佢地會點做,
是當係資產來計或另外比薄仔佢看,定點.....我都要早D知做定野先....到時因為咁無屋比我都唔知點算
另外我又在網上做左一D買賣,賺左少少錢佢地又點計,係當每月收入定點樣呢...好煩呀

就是呢個問題= ="
官法令是一萬,但實質未能個個月一萬的
就因為咁如到時佢地話有一萬我又兼職無拉拉過左額...
bb83883 發表於 2014-08-02 14:42:01 原文
要問房署或找社工幫手問下好D....網上做左一D買賣,就唔知啦,如唔係自已開公司應沒問題掛.或可等其他會員答...祝順利上樓....
no,1284  擴2

要問房署或找社工幫手問下好D....網上做左一D買賣,就唔知啦,如唔係自已開公司應沒問題掛.或可等其他會員答....
sam1688 發表於 2014-08-02 15:22:02 原文

唉!如果計到咁煩我應做小d就住個上限咁就可以拉,另想问審查是半年内的收入對嗎?

唉!如果計到咁煩我應做小d就住個上限咁就可以拉,另想问審查是半年内的收入對嗎?
bb83883 發表於 2014-08-02 15:46:57 原文
係呀半年内  (固定公司計)..如有花紅.双糧除12,請問係咪3人轉2人呀,有無號碼參考下....
no,1284  擴2

係呀半年内  (固定公司計)..如有花紅.双糧除12,請問係咪3人轉2人呀,有無號碼參考下....
sam1688 發表於 2014-08-02 16:02:24 原文

G12760xxx,對呀3轉2,想問網上收
入如paypal如不轉入銀行戶口是否當是資產不會當是每月收入嗎?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖