香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 皇后山邨 » 今日同屋企人簽意向書 分享流程及注意事項
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

新4
首派順利畢業
分享 分享 讚好人數:0查看名單

職員話係!收鎖匙可以睇完先唔要,都係扣一次機會!!
Wall 發表於 2021-11-01 21:12:39 原文
感激,咁如果我派到都去望下先
新4- 1348xxx-1350xxx
12月/21 首派皇后山
2月/22   拒絕首派
3月/22   轉回S2
5月/22   2派 和彩

感謝 好有用!bookmarked!
新4
11/21收信皇后山邨

無問清楚,應該收收樓信時會再講清楚
Wall 發表於 2021-11-01 21:08:56 原文
我最怕係審查時冇問題
當等到簽意向書時 可能銀行有帳目進出
咁咪變左資產超額到時咪上唔到樓!?
相信唔少人都係因為入息超額問題而要辭職或者其他野搞到冇收入
到審查完 搵到工返有入息 佢會唔會又話你因咩咩咩入息而超額
到時變左上唔到樓...
因為小弟正正就係要限制個資產所以先辭左職 審查完我又搵緊工黎返...

所以我想知道入息申報表係咩一回事
藍卡 G1370 天倫樂G1359~G1361
23/04/2015 擴3  26/07/2021 轉新3
01/08/2021 S1   19/10/2021 見主任
13/11/2021 S2
27/11/2021 S4 (首派皇后山)
完美畢業 ! 結束6年半長跑 !

我最怕係審查時冇問題
當等到簽意向書時 可能銀行有帳目進出
咁咪變左資產超額到時咪上唔到樓!?
相信唔少...
janethanchu1264 發表於 2021-11-01 21:21:20 原文
唔好意,因為屋企人應該唔過,所以無問清楚,可能要等其他有經驗嘅師兄師姐答!!
公屋大事,答錯你就唔好!??本留言最後由 Wall 於 2021-11-01 21:25:40 編輯
我係屏欣人!!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

請問第10項咩係泥頭費?
新2 G1368

請問第10項咩係泥頭費?
kammykcm 發表於 2021-11-01 21:26:02 原文
裝修時會有建築廢料,每戶都要俾(幾佰)!
配房通知信,皇后山邨簡介,第七項!!
我係屏欣人!!

請問今日簽意向書要幾耐先搞掂?要排隊等好耐嗎?謝謝
市3  G1357-1359

請問今日簽意向書要幾耐先搞掂?要排隊等好耐嗎?謝謝
Gi9909 發表於 2021-11-01 21:36:53 原文
今日唔使好耐,佢有5個counters 同時攪,唔使半個鐘攪掂!
我係屏欣人!!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #14 janethanchu1264

總之攞鎖匙入息都會有機會抽查

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖