香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 彩興苑 » 彩興苑有需要成立"業主立案法團"?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

成日嚇人什麼爛尾, 豆腐渣, 危樓, 在不斷找錯處...
其實好簡單係咁驚的話可以將間屋賣返比房委會咁咪可以一了百了。
分享 分享 讚好人數:3查看名單

成日嚇人什麼爛尾, 豆腐渣, 危樓, 在不斷找錯處...
其實好簡單係咁驚的話可以將間屋賣返比房委會咁咪可以一...
devil10 發表於 2020-03-05 13:49:18 原文

根本好地地,班人攪三攪四!!!
攪到跌左百幾二百個,你估搭個大棚平架? 十幾個工人一個月攪個斜坡同打針,嗰度幾多工呀?!

依期日日搵人喺條村入面開工執漏,跌左幾多工錢!!!

班居民再咁攪落去,大家都冇好處!!!
反骨派 vs 反對派 一定要分清,咪中班奸人既反間計!!!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

在現階段根本沒有必要成立法團,亦沒有急切性!最多成立業委會算了 本留言最後由 窮鬼 於 2020-03-05 15:38:02 編輯

就算成立業委會也不要個班有心人本留言最後由 Mk777777 於 2020-03-05 15:51:59 編輯

在現階段根本沒有必要成立法團,亦沒有急切性!最多成立業委會算了
窮鬼 發表於 2020-03-05 15:33:50 原文
正解

但猿動力同趙習仁近來已經發曬芧
如果唔係成立法豚,咪唔見好多
斷人衣食 本留言最後由 task94910133 於 2020-03-05 15:49:05 編輯
彩雲啟輝樓係地靈人潔既地方
彩興皇后都讚好

就算成立業委會也不要個班人有心人
Mk777777 發表於 2020-03-05 15:48:49 原文
人地一早表明成立業委會6個月後,轉做法豚

人地之前份問卷寫得好清楚本留言最後由 task94910133 於 2020-03-05 15:55:47 編輯
彩雲啟輝樓係地靈人潔既地方
彩興皇后都讚好

反對成立任何業主組織!!!!

無錯,IVE Found Dip 亨利仔12/1/2020已經話要再[硬推]
task94910133 發表於 2020-03-05 10:54:31 原文
成日偽民主,唔啱心水就可以唔專重投票結果ga la?
呀!因為有30幾張白紙!計埋先係民意!咁都比佢地諗到真係叻叻豬!

就算成立業委會也不要個班有心人
Mk777777 發表於 2020-03-05 15:48:49 原文
無人出黎選都無計,由佢地做義工。
但人地點會肯,唔係而家就唔駛發晒茅係咁抹黑吹風  

成日偽民主,唔啱心水就可以唔專重投票結果ga la?
呀!因為有30幾張白紙!計埋先係民意!咁都比佢地諗到真...
user1110 發表於 2020-03-05 18:23:03 原文
唔好掉以輕心,管理處通告寫住有2.5%棄權票…而嗰晚離通過只差0.5%票…

如果依2.5%既人當中有5份1人投贊成,嗰班垃圾已經達到佢哋既目的成立左法團!!!

點解我成日講唔好放虎歸山,有機會俾個垃圾趙雜人重整旗鼓,一定要擒賊先擒王,要造個趙雜人串謀三個部門洗黑錢,去ICAC同警署舉報佢就係咁解!

只要佢哋再開業主大會,就實通過到!!!係咁好彩個天整場肺炎,阻一阻佢哋架炸!!!

所以我哋如果拉唔低個趙雜人,就唯有迫管理處再做多次問卷,今次大家一定要踴躍填表,選擇(1)乜都唔成立!!!
上次問卷,幾百人投票,得十票唔夠揀(1),鬼有用咩!!! 今次大家團結D啦!!!!

所以你哋唔可以怪我懷疑馬交仔幾個係鬼,嗰時叫人唔好填管理處份問卷,攪到我哋反對成立業主組織既人得小貓3、4隻!!! 本留言最後由 WilliCheng 於 2020-03-06 09:19:32 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖