香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 各類調遷 » 紓緩擠迫調遷 » 擠逼戶想申請調遷(石硤尾邨)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

要七年咁耐?其實我同老公因同佢屋企人不和,佢地要求我地搬走,唔知分戶會唔會快d,我唔想BB出世無屋住
靚女 發表於 2020-02-16 11:56:54 原文
我女出世又有屋住啊?個個都係咁既啦。。一係買樓一係租樓。。我地排左公屋七年先有樓住??
蘇屋村
分享 分享 讚好人數:2查看名單

無分戶.無分戶.無分戶
擴3 G1322
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我女出世又有屋住啊?個個都係咁既啦。。一係買樓一係租樓。。我地排左公屋七年先有樓住??
Yolaivan 發表於 2020-02-16 13:29:17 原文
咪係,都幾大貪,諗盡方法想要兩間屋,又話要新樓,自己一家申請過啦!而家無分戶呢個方法喇!
新4
11/21收信皇后山邨
分享 分享 讚好人數:3查看名單

早就無分戶呢樣啦,要分開住就要重新申請公屋,邊住邊等到上樓先除名,個個都係咁。想快就要見血,即是日吵夜吵,日打夜打,打到見血,打到上警署,需社工介入就有機會快啲比樓你!
分享 分享 讚好人數:2查看名單

發緊夢
G1346 擴2 (2014.2月藍卡)2017年轉擴4
2019.3.20.S1— 6.3見主任—6.21S2 .2021.4.16轉市4
8月6首派 愛民民信  11月10二派彩雲明麗
1月7日終極一派 南山………….邨 (指定區)
6月17最後一派….(….畢業)

咪係,都幾大貪,諗盡方法想要兩間屋,又話要新樓,自己一家申請過啦!而家無分戶呢個方法喇!
running 發表於 2020-02-16 16:26:13 原文
有無覺得呢到好多人都係咁 仲試過有人話自已有精神病,唔想同父母住私樓,想要公屋獨居

你住緊石硤尾邊棟有五人單位?我都想申請村內調遷,但一係搵區議員一係搵社工但冇咩特別原因佢哋都唔會幫你。。。。。只求一間大小小嘅屋,而家我嗰度係2人單位,住緊5個

有無覺得呢到好多人都係咁 仲試過有人話自已有精神病,唔想同父母住私樓,想要公屋獨居
rainbow` 發表於 2020-02-16 20:26:04 原文
係呀,討論區都可以遇到咁多呢d人,現實世界肯定仲多,諗盡辦法想攞著數
話唔想個b無得住,根本就無資格講,鬼叫佢窮咩
新4
11/21收信皇后山邨

係呀,討論區都可以遇到咁多呢d人,現實世界肯定仲多,諗盡辦法想攞著數
話唔想個b無得住,根本就無資格講...
running 發表於 2020-02-16 20:54:08 原文
仲有入息超左d遮,叫議員寫信得唔得呀?資產超左但要申請公屋

話唔想個b無得住,根本就無資格講...
running 發表於 2020-02-16 20:54:08 原文
無錯啊,係呢度問得既邊個唔係窮?唔窮就唔洗住公屋啦!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖