香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 業主立案法團,主席、司庫、秘書已成定局
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

其實沒有法團,房署管理返
房署管理返 - 起碼唔會"公器私用"
但而家係咪"騎虎難下?"  (一定根本上本屋...
kingking111 發表於 2018-09-29 17:13:50 原文

啱,沒有法團,房署管理返,有嘢招標,唔會被掠水咁深,唔會任人魚肉

呢度多長者,真係很容易被人欺騙

呢度仲係新樓,暫時唔需要法團

隔離采頤花園,一直無法團,人哋又係搞得掂
打倒吸血業主立案法團
我很掛住女神,希望見到她仆街
分享 分享 讚好人數:0查看名單

點解政府一定需要業主組織法團呢,因為佢哋想將呢個责任畀返的業主.其實冇法團房屋署就要負責管理,所以佢哋就要慫恿你哋組織法團,有啲街坊講得啱有法團未必係好事。本帖最後由 sammyliu 於 2018-09-29 21:00:46 編輯
分享 分享 讚好人數:2查看名單

歡樂香江幸運星

點解政府一定需要業主組織法團呢,因為佢哋想將呢個责任畀返的業主.其實冇法團房屋署就要負責管理,所以佢哋...
sammyliu 發表於 2018-09-29 21:00:15 原文

啱,出面很多負面新聞,圍標,主席及司庫夾埋騙業主錢有很多,令人心動,咁熱心做法團為乜,隨時業主夾錢送景泰俾佢哋,大家真係小心,選舉日可以齋睇,撓埋手唔投票或只投反對票

無法團未必係壞事,嗰啲街坊講得啱及有道理本帖最後由 山竹 於 2018-09-29 22:29:43 編輯
打倒吸血業主立案法團

啱,出面很多負面新聞,圍標,主席及司庫夾埋騙業主錢有很多,令人心動,咁熱心做法團為乜,隨時業主夾錢送景泰俾佢哋,大家真係小心,選舉日可以齋睇,撓埋手唔投票或只投反對票

無法團未必係壞事,嗰啲街坊講得啱及有道理

但而家師兄你先咁講,,,,

可能真係有點遲.......

屋苑內的阿毛根本現在任人擺佈........佢見人投票就一定走埋去投一份............

但而家師兄你先咁講,,,,
可能真係有點遲.......
屋苑內的阿毛根本現在任人擺佈........佢見人投票就...
kingking111 發表於 2018-09-30 00:37:55 原文

唔遲,未選,下星期日才選舉,啲阿巫可以唔好落去投票
打倒吸血業主立案法團

上次係召集人
鄺xx背景係佢老豆做工程,佢哋似傳銷公司或寶藥黨咁極力叫大家落去投票,佢哋又要返正職,...
山竹 發表於 2018-09-29 16:49:20 原文

15號候選人去競選司厙,佢令我仲擔心,馮XX佢個參選宣言有寫 (製作招標文檔 ,處理項目投標 監察地盤事工及工地驗收等事宜)又一個做地盤工程,如果組成法團佢就係做司厙,情況令人擔心本帖最後由 愛景泰苑 於 2018-09-30 10:51:55 編輯
分享 分享 讚好人數:2查看名單

15號候選人去競選司厙,佢令我仲擔心,馮XX佢個參選宣言有寫 (製作招標文檔 ,處理項目投標 監察地盤事工...
愛景泰苑 發表於 2018-09-30 10:50:48 原文

主席及司庫,已成寶藥黨或傳銷美容產品咁,嗰啲宣傳手法,如果成立到法團,各景泰業主一定破財本帖最後由 山竹 於 2018-09-30 10:56:25 編輯
打倒吸血業主立案法團

15號候選人去競選司厙,佢令我仲擔心,馮XX佢個參選宣言有寫 (製作招標文檔 ,處理項目投標 監察地盤事工...
愛景泰苑 發表於 2018-09-30 10:50:48 原文

佢哋有正職,正職實忙碌,又做法團最前線的職位,大家諗吓唔係為大舊錢為乜做,佢哋做到法團,所有景泰業主準備夾錢送幾層對面啟德一手樓俾佢哋,仲可以即時退休,唔洗返工lu。
打倒吸血業主立案法團

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖