香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 牛頭角上邨 » 牛上一睡房(裝修開工喇)>>>10 Aug 09 更新
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...12...36
支持鍵盤翻頁

幾好喎,,心情靚.人都靚d啦,

唔好火..慢慢傾...睇住間屋又多左d野 , 咁就好快有屋住喇
分享 分享 讚好人數:0查看名單

原帖由 laamlaam1010 於 2009-7-19 11:03 發表
尋晚老公個舊同學 ( cf ) 打黎, 話 重新 e_mail 左個新報價單比我 ,
可能因為制位無入燈喉  ( 其實每個制位都係相差少少錢 )  
但佢就額外送左一個項目比我
就係油油番新大門 . 廚門 , 廁門 ( 門板連框 ), 總算佢有 ...

嵐絲媽你個門款同我既房門圖案一樣,不過白色就靚d,我原本都想要白色既

唔知點解d相只係睇到左邊,右邊睇唔到既?

原帖由 maggie 於 2009-7-19 11:46 發表

嵐絲媽你個門款同我既房門圖案一樣,不過白色就靚d,我原本都想要白色既

唔知點解d相只係睇到左邊,右邊睇唔到既?

唔緊要啦, 其實我都怕要清潔架, 只不過我想間屋用白色同綠色為主,
所以咪白色囉 ~~

師傅開始時都講叫我用白色,,包括全屋,,其他就用撞色去做,,咁會做出效果喎

但似中都係鍾意粉紅色,,女士為主

原帖由 laamlaam1010 於 2009-7-19 11:26 發表

呢 d 叫焗七, 可以去旺角睇下, 一般都係幾百蚊
你可以買黎比 cf  裝

記得要配番白色門框呀 !!!!

門框及 師傅 人工 要幾多??
我之前問過 人工 + 料 = 3300 大元   好貴 !!!!!

原帖由 wunbb 於 2009-7-19 17:47 發表

門框及 師傅 人工 要幾多??
我之前問過 人工 + 料 = 3300 大元   好貴 !!!!!

成個框換就緊係貴啦, 個框叫佢油油咪得囉...

原帖由 laamlaam1010 於 2009-7-19 17:52 發表

成個框換就緊係貴啦, 個框叫佢油油咪得囉...

吾系喎 ! 系新安裝 , 好似你咁 .

原帖由 wunbb 於 2009-7-19 18:22 發表

吾系喎 ! 系新安裝 , 好似你咁 .

我諗你幫親果間裝修可能已經大量入貨 (個別款式)
所以當你話轉呢樣轉果樣嘅時候就開大個價,
等你無得揀 .....

原帖由 laamlaam1010 於 2009-7-19 20:42 發表

我諗你幫親果間裝修可能已經大量入貨 (個別款式)
所以當你話轉呢樣轉果樣嘅時候就開大個價,
等你無得揀 .....

都不是, 系出面的散仔, 間房不包門 ,

原帖由 wunbb 於 2009-7-19 21:04 發表

都不是, 系出面的散仔, 間房不包門 ,

咁就到我唔明喇, 間房唔包門, 咁門框呢,
係你買比佢裝 ??
個報價點寫架, 唔通隻門要你自己去買 ??
你果邊開工未 ??

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...12...36
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖