香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 興趣坊 » 烹飪 » 急救裂嘴唇 -- 有機菜乾紅蘿蔔羅漢果蜜棗湯
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...9
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

急救裂嘴唇 -- 有機菜乾紅蘿蔔羅漢果蜜棗湯
旅行時食埋好多榴槤, 沙嗲, 辣椒, 咖啡, 在當地完全沒事, 回家後嘴唇即刻裂開來抗議...
煲個菜乾羅漢果湯滋潤救亡, 安撫下殘了的紅顏。

高級D 煲有機菜乾 -- Felice 送的,嗚謝一個。

材料有豬骨, 紅蘿蔔, 羅漢果半個, 有機菜乾, 南北杏蜜棗。
清水三公升 (呢個係我平時煲湯的一人量, 加人食用就要加多D 水和材料)
大概煲一個多小時。本帖最後由 isAnna 於 2013-12-11 17:19:34 編輯
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
~~

◇  isAnna, an alternative name as forforum46  ◇
分享 分享 讚好人數:7查看名單

啱我,得閑都試試先得
美德是我家.
願事事順利!!!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我返黎口唇都好乾,好彩冇你咁嚴重……裂艷紅唇
分享 分享 讚好人數:1查看名單

我口唇都要滋潤呀

我口唇都要滋潤呀
mogee88 發表於 2013-12-11 16:36:38

帶返我個盒來我屋企啦, 而家, 立即...
~~

◇  isAnna, an alternative name as forforum46  ◇

我返黎口唇都好乾,好彩冇你咁嚴重……裂艷紅唇
MaggieWong 發表於 2013-12-11 16:33:53

緊係我仲後生, 火氣大D , 爆左嘴角呀....
~~

啱我,得閑都試試先得
Sammi520 發表於 2013-12-11 16:32:29

試多D, 不妨...
~~

緊係我仲後生, 火氣大D , 爆左嘴角呀....
isAnna 發表於 2013-12-11 16:46:59

maybe啦! 係為食之過呀!

帶返我個盒來我屋企啦, 而家, 立即...
isAnna 發表於 2013-12-11 16:44:59

無啦啦去你屋企,容乜易走唔返出黎呀。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...9
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖