香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 興趣坊 » 烹飪 » 叉燒鮮魷炒飯
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

叉燒鮮魷炒飯
今晚好凍,唔想整咁多野,就諗起炒飯,我幾鍾意食炒飯,但係唔敢成日炒,因為起碼食一碗至2碗,如果成日咁食,實變肥婆.所以都係耐唔耐先整吓炒飯.

材料:魷魚1隻$22,叉燒$20,芥半斤$4,瑤柱3粒,蛋4隻,紅米飯
調味料:   鹽, 油

抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

maggie明天給我們來個湯行嗎?
我有點渴.

蘇絲黃又來la
用豆苗炒都好香,好好食(最高領導都係咁炒,個人喜好)

我愛炒飯!
maggie的這一大盤我能一口氣吃完.
沒問題!

原帖由 chriskong 於 2009-1-9 22:29 發表

maggie明天給我們來個湯行嗎?
我有點渴.

Chris 明天後天都是休息天 kekeke

下星期吧

原帖由 格古LOK 於 2009-1-9 22:39 發表
蘇絲黃又來la
用豆苗炒都好香,好好食(最高領導都係咁炒,個人喜好)  

豆苗都正wo,下次試吓,公子都好like豆苗架

原帖由 maggie 於 9-1-2009 22:49 發表

Chris 明天後天都是休息天 kekeke

下星期吧

原帖由 maggie 於 2009-1-9 22:50 發表

豆苗都正wo,下次試吓,公子都好like豆苗架

公子=老公子

原帖由 格古LOK 於 2009-1-9 23:11 發表

公子=老公子

公子=my honey=my son

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖