香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區1人 » 市區非長者一人等了20年還未配房
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...7
支持鍵盤翻頁

市區非長者一人等了20年還未配房
今年44歲

有人更長時間嗎?

(代發帖)
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

審查了嗎?
2024年啦, Something is wrong.
And everything is wrong.
分享 分享 讚好人數:1查看名單

即係24歲就申請,等咗20年都係得個294分,至少仲要再等多8年先有450分,但8年後市1嘅派樓分又唔知會加到幾多分?
至少要預再等8-10年先有機會派樓啦。
(非常好奇,竟然有人等咗成20年都仲未結婚及仲可以繼續等?真係寫個服字!)本留言最後由 MiniLo 於 2024-01-18 03:17:40 編輯
分享 分享 讚好人數:3查看名單

回應 #3 MiniLo

咁姐係未審查啦, 又點配房呢  
你有冇6年前的配房分數?
我印象記得6年幾前係42X分新界. 即係6年加左20分左右.
本留言最後由 配房組 於 2024-01-18 03:30:55 編輯本留言最後由 配房組 於 2024-01-18 03:34:54 編輯
2024年啦, Something is wrong.
And everything is wrong.
分享 分享 讚好人數:1查看名單

Mini:
啃老族+媽寶,到咗70幾,繼續喺度媽前媽後,有咁強大嘅後盾支持,真心佩服。
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應 #4 配房組

6年前嘅太耐我唔知有冇留底? 但印象中真係好低分就派。

回應 #5 飛faiyu772

佢呢20年一路保持唔超入息+資產?應該係非一般人 耐力驚人 背後強大金錢支援
U02

58歲先配

44歲 男人成熟隱重,最有吸引力既時間,今世代唔一定要結婚,同居都可以本留言最後由 我係女仔 於 2024-01-18 18:27:55 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...7
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖